Старши треньорът на италианския Кротоне Давиде Никола подаде оставка след

...
Старши треньорът на италианския Кротоне Давиде Никола подаде оставка след
Коментари Харесай

Вече и официално: треньорът на Сашо Тонев си тръгна

Старши треньорът на италианския Кротоне Давиде Никола подаде оставка след 15 кръга в Серия и три следващи провали. Това е втори сезон за скромния южняшки клуб в италианския хайлайф, а през предходната година те се избавиха с впечатляваща крайна серия. Под управлението на Никола отборът влезе в елита и се задържа един сезон, а сега са на 16-о място в класирането след 3 победи, 3 равенства и 9 провали.

В Кротоне към този момент втори сезон играе и българският национал Александър Тонев, който през предходната година имаше сериозна заслуга за оцеляването на отбора в елита.

44-годишният Никола съобщи, че е взел решението незабавно след провалянето с 0:3 от Удинезе в понеделник. Това е и трети мач за отбора без маркиран гол, само че единствено на 2 точки след тях е и първият заплашен от изпадане СПАЛ 2013.

Треньорът отхвърли да даде повече детайлности или да разяснява решението си, като много от локалните медии предвиждат, че съществена заслуга има и несъгласието му по много въпроси с президента на клуба Джани Врена.
Crotone manager Davide Nicola has resigned, as felt not enough supported by the club.
Crotone currently 15th, 2 positions above relegation.

His story last year was no doubt the story of the year, when he bicycled Italy up till the place where his son died. https://t.co/t7QsDfEi1V
— Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) December 6, 2017

Емоционалното оцеляване предходната година беше белязано освен с тържества в града след успеха с 3:1 над Лацио в последния кръг, само че и Никола направи колоездачен пробег от Кротоне до родния си град, който се намира покрай Торино в северната част на страната. Серия А 15 кръг, понеделник 4 декември  Кротоне 0:3краен резулат  Удинезе
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР