Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев не пропусна да

...
Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев не пропусна да
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Резервите на Черно море са в атака

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев не пропусна да означи слабото начало на мача за неговия отбор при триумфа с 2:0 над Славия в 31-ия кръг на Първа лига. Успехът изравни варненци с „ белите” на върха в класирането на група А от втората осмица, като донесе и трета поредна „ суха” мрежа.

„ Не влязохме добре в мача. Добре, че успяхме да запазим резултата. Бяхме неориентирани и плахи, което поради последните резултати, не биваше да е по този начин. Няма заплаха да сме на 3-о или 4-о място. Хубавото е, че успяхме да излезем от обстановката и да отбележим гол. Това, че записахме три сухи мрежи за една седмица е добре за целия отбор”, разяснява Илиев.

Георги Божилов: Бяхме по-добри и справедливо победихме

„ Надявам се отсега нататък да играем и повече за публиката, по този начин да се каже. Имаше насъбрана отмалялост в момчетата. Имаме много запаси. В последните 20 минути отново чакахме мача да свърши, както против Витоша. Имаше пространство за това да потърсим трети гол. Футболистите сякаш не рискуваха успеха.”

„ Събрахме линиите в отбранителен проект. Вече ги няма тези обстановки, в които ни вкарват леки голове. Резервите ни са в атакуващ проект. Не ни липсва креативност, само че в случай че играем малко по-опростено, нещата ще се получат. Когато играем по-семпло, се представяме по-добре. Имаме какво да работим, само че подобрихме представянето си. С тези хора запасите ни са в нападателен проект.”

„ Стараем се да използваме бързината на играчите си. Понякога се получава, че след първото и второто допиране вместо да пратим топката напред, идваше трето, поради което нападателите увисваха. Все отново няма от какво да сме недоволни от момчетата. Успяхме и в този момент в директен дуел да вземем предимство. С успеха над Пирин в Благоевград съумяхме да свалим напрежението в днешния мач.”

„ За нас беше значимо да се реализиран резултати, с цел да не се стига до аномалии като баражи за оставане. Сега гледаме напред, нямаме фикс концепция, не си слагаме проекти. Няма да мислим да вършим чудеса. Трябва малко по-бързо да играем, когато към този момент имаме повече самочувствие и зад тила ни има победи.”

„ На вас ви се коства, че доста бързо сме извървели този път, само че това е, тъй като гледате в профил. Имаше много тежки интервали, напрегнато, че непременно би трябвало да се побеждава. Радвам се, че в цялата неприятна обстановка, в която се бяхме сложили с резултатите от първите пролетни мачове, успяхме да забележим хората, които в тази нервна конюнктура ни извадиха. Видяхме кои хора са характери и посредством тях излязохме сами от тежкта обстановка. Невинаги сме били удовлетворени от всичко, само че значимото е, че всеки излизаше да се труди на първо място за отбора”, приключи Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР