Старши треньорът на Ботев Росен Кирилов даде пресконференция преди първото ...

Старши треньорът на Ботев Росен Кирилов даде пресконференция преди първото

Росен Кирилов: При нас не се споменава „изпадане“ или „борба за оцеляване“

Старши треньорът на Ботев Росен Кирилов даде конференция преди първото посещение на тима против Берое.

Мачът е в понеделник от 20:45 в Стара Загора. Кирилов приказва пред медиите във Враца.

„ Целта ни беше да върнем опитни футболисти, които са дали доста на Ботев Враца и са оставили положителни усещания. Например това са Кавдански и Дани Генов. Те се върнаха и хората се радват. Сигурен съм, че с някои нови момчета ще успеем да изградим добър тим, който да побеждава и да радва хората в града. При нас „ битка за оцеляване и изпадане “ не се загатва. Искаме да изградим тим, който да се опълчи на всеки в България и да заеме почтено място, каквото е било мястото на Ботев “, сподели Кирилов.

„ Ние нямаме мощни и страни. Искаме да сме уравновесен тим, който да играе във всички етапи на играта. Утре имаме последна контрола и ще дадем опция да играят повече на момчета, които към момента са на проби “, добави той.

Росен Кирилов бе запитан по какъв начин се усеща във Враца, откакто е родом от Видин. „ Въздухът във Враца и Видин е еднакъв. Познато ми е. Чувствам се почти като у дома. Порядките и обичаите са сходни. Не се усещам в непознати води “, съобщи треньорът.

„ Публиката постоянно е взискателна. Хората се радват, когато тима играе добре и не са удовлетворени, когато тимът не се показва добре “, сподели той.

Старши треньорът на Ботев отговори и на въпрос обвързван с младите играчи в тима. „ С нас упражняват няколко млади момчета. Вече е натрапен Мирослав Маринов, има и други, които са с нас. Имат качества и до година-две ще намерят място в първия тим. Ще даваме късмет на млади играчи, които преценим, че са подготвени “, съобщи Кирилов.

„ Имам уверението, че тимът е напълно гарантиран финансово и подготвен за новия шампионат “, приключи той.

Източник: novinata.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg