Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов заяви пред клубния

...
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов заяви пред клубния
Коментари Харесай

Ферарио Спасов: Купата е приоритет за Ботев

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов съобщи пред клубния уебсайт на „ канарчетата “, че тимът ще започва тренировки на 30-ти март. Наставникът на „ жълто-черните “ даде мнението си и за цялостната конюнктура в България и неяснотата към родния футболен шампионат.

- Господин Спасов, по стратегия тимът на Ботев трябваше да възобнови тренировки на 23-ти март. Ще се случи ли това?

- Съвсем обикновено е да се съобразим с сложната конюнктура в страната и условията, които има към ограничение на този вирус, който обърка много проекти. Поради тази причина ще стартираме на 30-ти март, което отново е условно, тъй като всичко зависи от обстановката в страната. Много неща зависят и от срещата в понеделник в БФС, по отношение на формата на шампионата, какъв брой мача ще се играят и така нататък

- В тази усложнена конюнктура по какъв начин подхождате към самостоятелната подготовка на футболистите?

- Пак всичко е условно, това че на футболистите им е издадена стратегия за самоподготовка - нищо не значи. На първо място би трябвало да се подсигурява тяхната сигурност. Не могат да употребяват фитнес зали, а би трябвало да търсят места, на които да вършат независимо раздвижвания. Всеки се приготвя самостоятелно, просто такива са изискванията сега.

- Кога очаквате да започва шампионата и какви са вижданията Ви по отношение на формата на Първа лига?

- Объркан съм и не мога да кажа нищо по въпроса по отношение на формата на Първа лига. Не се знае какъв брой ще се разнесе вирусът, както и какви ограничения още ще се вземат. Каквото и да кажа ще е условно, не се знае форматът по който ще продължим, което обаче е изцяло обикновено, защото хората са загрижени за здравето и работата си. Каквото и да се реши, ние ще се съобразим с него.

- Каква ще бъде задачата на Ботев след рестартирането на мачовете?

- Трябва да се стартира с мини подготовка след спирането, нека след срещата в понеделник да има някакви насоки за рестарта. В моментната конюнктура мъчно може да се приказва за футбол, не се знае по какъв начин ще се състоят мачовете. Отборите бяха набрали инерция и форма, всичко беше съобразено с това, което ни предстоеше. Сега всичко стартира от начало. По всичко проличава, че купата ще ни бъде проритет, само че за спечелването и първо би трябвало да минем през тима на ЦСКА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР