Старши треньорът на Барселона Роналд Куман изрази разочарованието си от

...
Старши треньорът на Барселона Роналд Куман изрази разочарованието си от
Коментари Харесай

Куман разочарован от думите на Пике

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман изрази разочарованието си от опитния Жерард Пике. Защитникът е застрашен от наказване, откакто упрекна съдиите в Испания, че главно свирят в интерес на Реал Мадрид. Срещу Пике тече следствие от страна на локалната федерация.

“Случаят с Пике не е мой проблем - съобщи Куман. - Жерард е задоволително умел и може да споделя каквото си желае, само че човек носи отговорност за думите си. В днешно време могат да ти създадат проблем за всичко. По тази причина човек би трябвало да се старае да употребява точните думи и да демонстрира почитание, когато стане дума за критики”.

Нидерландецът продължава да е уверен, че отборът му несправедливо е отстъпил с 0:2 от Севиля в полуфинала за Купата на Испания в сряда. “Ако можехме да изиграем този дуел още веднъж, нямаше да загубим. В положението сме да преобладаваме над този съперник, само че е необходим и малко късмет”, съобщи наставникът.

Той отново недоволства от решението на рефера да не отсъди углавен удар в обстановката, при която Жорди Алба беше фаулиран. Според каталунците нарушаването е било в наказателното поле, само че съдията го “извади” извън. “Това си беше чиста дузпа и не разбирам за какво ВАР не се откри. Този фал си беше вътре”, ядоса се Куман.

This is how we saw it.
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
В събота вечер “лос кулес” одобряват Алавес в среща от Ла Лига. “Този мач е по-голям от идващия против Пари Сен Жермен във вторник. Но съм наясно, че няма по какъв начин да не мислим за Шампионската лига”, регистрира нидерландецът.

Треньорът оправда някои от слабите резултати с многото травми, само че не желае да подчертава върху неналичието на качествена селекция преди началото на сезона. “Не съм от хората, които приказват за минали неща. Вече разясних с претендентите за президент от какви футболисти се нуждаем. Още от първия ден тук одобрявам решенията на клуба по отношение на прехвърлянията и ги почитам. Както към този момент споделих, не преставам напред с това, което имам. Честите контузии ни попречиха - изключително в отбрана. Определено нямахме късмет”, изясни Куман.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР