Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова е

...
Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова е
Коментари Харесай

Весела Димитрова с предложение до FIG за по-нестандартни комбинации от уреди при ансамблите

Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова е направила предложение до Международната федерация (FIG) комбинацията от уреди при ансамблите да бъдат по-разчупени.

„ Аз направих предложение до FIG да комбинацията от уредите при ансамблите да бъдат по-нестандартни. Би било забавно да вземем за пример композиция от лента и бухалки или пък топка и бухалки. През новия сезон едното комбиниране ще бъде с 5 топки, а другото с три обръча и два чифта бухалки. Това са комбинации, които към този момент са употребявани. Съчетание с 5 топки беше в програмата на Игрите в Лондон, а обръчи и бухалки се игра на Олимпиадата в Рио де Жанейро “, това съобщи особено за БНР Весела Димитрова.

Направихме два състава. Ерика Зафирова остава в тима. Марина Иванова също от самостоятелното мина при нас. С Теодора Александрова, Камелия Стоилова и Натали Гигова от отбор девойки окомплектовахме още един тим. Двата състава ще играят безусловно идентични съчетания. Целта е при възможни травми да мога за заменя гимнастичката. Обмислям да има повече надпревари за тима, който не взе участие в международните купи. Трябва да се обиграва, с цел да може след Игрите в Токио да имаме един съвсем квалифициран тим за идващия олимпийски цикъл “, посочи треньорката.

„ Още сме при започване на подготовката. Лагерът на Белмекен мина добре. Там направихме основата на която ще базираме физическото си натоварване за напред. С Цветелина Кирилова, нашия кондиционен треньор, работиха доста старателно – заран лека атлетика, след това балет, гимнастика два часа, плуване. Направихме и няколко похода до небезизвестния връх Зъбчето “, добави Димитрова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР