Старши-комисар Антон Златанов говори по темата със задържаното лице за

...
Старши-комисар Антон Златанов говори по темата със задържаното лице за
Коментари Харесай

Старши-комисар Антон Златанов: За нас беше дълг да открием това лице

Старши-комисар Антон Златанов приказва по тематиката със арестуваното лице за хвърлената бомбичка по време на дербито ЦСКА- Левски, която рани полицейски чиновник.

" За нас беше дълг да открием това лице. Това беше въпрос на чест. Още на стадиона се усети дух на неотстъпчивост към случилото се и упоритост разкриването да стане бързо. Този дух се усети и измежду огромна част от публиката, тъй като по-късно съвсем всички от почитателите ни спомагаха. Трябваше да проверим към 4000 души и не срещнахме никаква опозиция. Деянието беше жигосано от самите последователи ", разяснява Златанов, който е заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи.

" Има редица законодателни спънки, които ни стопират в работата - продължи Златанов. - През годините те не един и два пъти са били представяни от нас. След последните срещи с управителните фактори в страната имаме увещание, че ще има бърза смяна. Знаем какво и къде да се пипне по този начин, че нещата да проработят по-добре. Първо, полицията би трябвало да е подкрепящ сигурността орган, като това в София се случва към този момент ".

" Контролът на влизане се прави от наети от уредника стюарди и охранителни компании, до момента в който ние изборно - по рисков профил - ревизираме хората край стадионите. Задържаме голям брой лица за владеене на пиротехника или маски. Но съгласно закона ние можем единствено да им напишем акт - т.е. да им наложим парична санкция. А в Европа за такова нещо незабавно те задържат и ти постановат възбрана за посещаване на спортни мероприятия. Когато нормативните промени станат факт, тези ограничения за изключване на рисковите лица ще проработят и при нас и за година-две въпросните лица ще получат забрани. "

 Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи: Задържаният почитател на Левски го грози затвор от 5 до 15 години
Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи: Задържаният почитател на Левски го грози затвор от 5 до 15 години

" Лицето беше подхванало укриване, през вчерашния ден направи цялостни признания "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР