Старото българско въоръжаване най-вероятно отива в Украйна. То може би

...
Старото българско въоръжаване най-вероятно отива в Украйна. То може би
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Старото българско въоръжаване най-вероятно отива в Украйна

Старото българско въоръжаване най-вероятно отива в Украйна. То може би ще се продаде през медиатори. Това разяснява пред bTV специалистът по национална сигурност Бойко Ноев. Според него това количество оръжие може да обърне хода на войната в някои направление на украинския фронт.

Държавата ще даде на ВМЗ-Сопот боеприпасите, които наближават своя витален период, а в подмяна ще получи ново въоръжаване. България няма да взе участие в взаимната поръчка за Украйна на 1 милион боеприпаса, сподели преди дни президентът Румен Радев.

Аз не съм сигурен дали в дадения случай той беше акуратен. Не е монарх, нито има компетенции да показва суверенитета на страната. България е парламентарна република и суверен е Народното събрание. От тази позиция Министерският съвет споделя Народното събрание императивно да продължи да подхваща всички дейности за оказване на следваща военна и военна-техническа поддръжка на Украйна, добави той.

След като стартира войната в Украйна, българската оръжейна промишленост записва рекорден експорт. “България заема неуверена позиция по повод спора в Украйна. Всички страни в нашето състояние използваха опцията да се освободят от бившето руско въоръжение, което повече не може да бъде обслужвано. Единствено България ще резервира или към момента резервира своите самолети. Някои от тях скоро няма да стават за нищо. Вместо в този момент против тях да получим нещо друго, което да работи по-дълго или да бъде по-модерно – ще останем със остарялото, разяснява още специалистът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР