Старопрестолният град ни събира отново, за да възродим в общата

...
Старопрестолният град ни събира отново, за да възродим в общата
Коментари Харесай

Премиерът Гълъб Донев: Да си подадем ръка над разделителните линии в името на единението

Старопрестолният град ни събира още веднъж, с цел да възродим в общата ни историческа памет деня 22 септември 1908 година, когато младата българска страна декларира пред Великите сили, с смелост, чест и достолепие, своя избор на независимост и право на свободно развиване. „ Да живее свободна и самостоятелна България! Да живее българският народ! “ е възклик, който като че ли чуваме и през днешния ден “ – с тези думи стартира приветственото си слово министър-председателят Гълъб Донев, който взе участие в тържественото отбелязване на Деня на Независимостта на България във Велико Търново. 

Премиерът Донев уточни, че именноОсвобождението, Съединението и Независимостта са историческият сплит, който свързва Третото българско царство с началото на българската страна през 681-ва. „ Всички помним най-първият роман за България. Той е завет за мощ в единението “, означи министър-председателят. Премиерът Гълъб Донев напомни завета на хан Кубрат да сме единни. „ Да сме „ страна, почтена да бъде пълноправен член на цивилизованите нации “ записаха предците ни в Манифеста за самостоятелност “, посочи още Донев. Министър-председателят добави, че въпреки и да е писан на железопътна гара, по пътя, който води към остарялата столица, Манифестът е разумно разследване от напъните на тогавашните български политици и дипломати за възобновяване на държавността и икономическото процъфтяване на България. „ Манифестът е израз на съкровения блян за обединяване на българския народ. Независимостта на българската страна е идея, която преди 114 години събира в един вързоп упованията на народа и дейностите на националните избраници “, сподели министър-председателят в словото си. 

Премиерът Гълъб Донев посочи, че след 10 дни следва българските жители да създадат избор, който ще дефинира идните дни на България, а определените от народа ще получат – някои за първи път, а други за следващ, призванието да сбъдват завета „ Съединението прави силата “. „ Уроците на историята могат да ни спестят историческите неточности, които има риск да допуснем още веднъж. Нека следваме образеца на българските държавници, за които свободата, независимостта и суверенитета на България са били над всичко! Да си подадем ръка над разделителните линии в името на единението! “, заяви министър-председателят и посочи, че преуспяването на България е споделената ни цел! „ Да живее свободна и самостоятелна България! Да живее българският народ! “, беше апелът, с който приключи словото си министър председателят Гълъб Донев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР