Starlink, компанията за осигуряване на висококачествен интернет достъп от сателити,

...
Starlink, компанията за осигуряване на висококачествен интернет достъп от сателити,
Коментари Харесай

Компанията за сателитен интернет на Илон Мъск започна тестове във Великобритания

Starlink, компанията за обезпечаване на първокачествен интернет достъп от спътници, изстреляни в орбита, е почнала тествания на услугата си, съобщи Си Ен Би Си. Дружеството, което е поделение на компанията за галактически проучвания SpaceX на бизнесмена и настоящ най-богат човек на планетата Илон Мъск, към този момент работи на територията на Англия с лиценз от локалния телеком Ofcom.

Плановете са Starlink да генерира доходи от 30 милиарда $ годишно от продажбата на сателитен интернет достъп. „ Компанията ще е в интерес на обичайните телекоми, тъй като ще обезпечава достъп на клиентите, на които е най-трудно да се даде услуга “, разяснява преди време Мъск. До края на 2021 година компанията ще се стреми да има 1440 спътника в орбита, като в тази цел тя ще се конкурира с английската OneWeb.

В момента цената на Starlink във Англия за сателитния интернет е 89 паунда месечна такса (196 лева.) за скорост сред 50 и 150 мегабита/секунда и настрана 439 паунда (976 лева.) еднократна такса за сателитната паница, с която се улавя сигналът. Средната скорост на широколентовия интернет във Англия е 65 мегабита/секунда,  само че живеещите в селскостопански региони постоянно имат проблеми с постигането на такава скорост на интернет.

Гърция, Германия и Австралия също са дали лиценз за опериране на Starlink.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР