Старите, западнали промишлени сгради в научно-производствената зона Хладилника все по-често

...
Старите, западнали промишлени сгради в научно-производствената зона Хладилника все по-често
Коментари Харесай

Развитието на Хладилника продължава с офис сграда за €30 милиона и 2 500 служители

Старите, западнали промишлени здания в научно-производствената зона " Хладилника " все по-често отстъпват място на съвременни здания, които приютяват търговци, бизнес и жилища. Поредният план, който ще се появи в региона, е Park Lane Office Center - голяма офис постройка с 35 000 кв. м застроена повърхност, съвременни технологии и доста зелени пространства.

Проектът е дело на Park Lane Developments, част от AG Capital, която е необятно позната с Polygraphia Office Center и редица други планове в региона на вложенията, ръководството и продажбата на парцели. Част от него е и предприемачът Дилян Павлова, съосновател на софтуерната Dynamo Software.

Сградата, намираща се наоколо до мол Paradise Center и най-голямата частна болница у нас Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, ще приюти до 2 500 чиновници. Днес бе направена алегорична първа копка, само че работата по плана е почнала още през юни месец т.г. и се чака той да бъде приключен доникъде на 2021 година Първите наематели се чакат до края на т.г., съобщи Таня Косева-Бошова, ръководещ сътрудник в Park Lane Developments, пред публицисти.
 Снимка 443153
Източник:

Park Lane Office Center ще предложи общо 23 500 кв. м. офис и търговски площи, разграничени на 11 етажа. Общата застроена повърхност ще бъде 35 000 кв. м с етажна плоча 2 200 кв. м., от които 1 913 кв. м. използваема офис повърхност. Проектът разрешава разделянето на етажите на четири, само че концепцията е да могат да бъдат признати компании с по-голям брой чиновници. Търсенето на по-големи офис площи напоследък пораства. Водят се и договаряния с компания, която предлага споделени офис пространства.
 Новият квартал на София, който ще бъде дом на 12 000 души
Новият квартал на София, който ще бъде дом на 12 000 души

Изоставени хранилища и индустриални площи ще се преобразят в един от най-хубавите жилищни региони в столицата

Модерната офис постройка ще разполага и с две подземни равнища, където ще има към 400 паркоместа за коли, зарядни за електрически автомобили, специфични места за колела и даже бани за тези, избрали да дойдат на работа на две гуми.

Сред най-големите преимущества на постройката, изтъканти от Косева-Бошова, са извънредно високите етажи - по 3,10 м. при приблизително 2,80 м. за множеството здания. Широките 2,30 м. и високи 3,10 м. прозорци ще разкриват и панорама към Витоша. Всеки етаж ще има и обособена тераса.
 Снимка 443151
Източник:

На партерния етаж ще има банков клон, аптека, ресторант и кафе.

Зоната към офис постройката ще бъде озеленена с 212 дървета, алеи и пейки (с вградени зарядни), като тя ще бъде публично налична.

Концепцията е дело на архитектурно студио Planning, с водещ проектант Илиан Илиев - компания, която е проектирала едни от най-мащабните търговски и бизнес здания в Българяи, дружно с Chapman Taylor от Англия.

Интериорният дизайн е предоставен на VIArchitects, която ще приготви и новия тип на вътрешните пространства на Megapark.

Стойността на плана е към €30 милиона, а във финансирането взе участие " Райфайзенбанк България "

" От тази постройка ще продължи развиването на целия регион ", съобщи Христо Илиев, създател и притежател на AG Capital.

Към момента в " Хладилника " се построяват и други офис здания, като общата повърхност на към този момент започнатите планове е 55 413 кв. м. Предстои започването и на други.

До края на годината в София се чака да бъдат отдадени над 150 000 кв. м офис площи. Сградите в градеж, които би трябвало да бъдат приключени до 2022 година, са 340 000 кв. м.
 400 000 кв. м офис площи се строят в София, чака се взрив в
400 000 кв. м офис площи се строят в София, чака се взрив в " Хладилника "

78% от наемодателите считат, че пазарът е стабилен
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР