Старейшините не удължиха концесията на картинг писта „Лаута“ с 6

...
Старейшините не удължиха концесията на картинг писта „Лаута“ с 6
Коментари Харесай

Отложиха удължаването на концесията за картинг пистата на Ла...

Старейшините не удължиха концесията на картинг писта „ Лаута “ с 6 години и 8 месеца, каквото предложение беше постъпило на съвещанието на Общински съвет. Вместо това те взеха решение да отсрочат взимането на решението за идната сесия на локалния парламент. Дотук се стигна, откакто Атанас Узунов от ГЕРБ настоя в концесията да бъде записана уговорка, съгласно която тя ще бъде прекъсната, в случай че има нужда. Доводът за предлагането му беше, че в случай че УЕФА и ФИФА издадат четвърта категория лиценз на стадион „ Локомотив “, то може да изискат построяването на многоетажен паркинг.

Кметът Здравко Димитров и неговият заместител Пламен Райчев бяха съгласни с предлагането, само че по гледище на част от общинските съветници то беше отсрочено, с цел да може да бъде изпипано юридически. По време на дебатите самостоятелният консултант Слави Георгиев обърна внимание, че в случай че предлагането не бъде прецизирано при повреждане на концесията от страна на Общината, тя ще дължи съществени неустойки на концесионера за уреди, от които няма доходи.

Фирмата концесионер е „ Делта карт” ООД. Тя подписа контракт с Общината през 2002 година, като концесията й изтича през април 2022 година Първоначално договорът е бил за 15 години с алтернатива за още 10, само че още през 2003 година е подписан анекс, съгласно който контрактът е за период от 20 години.

Освен това общинските съветници не утвърдиха и предлагането магазините в пешеходния подлез под бул. „ Шести септември “ до аптека „ Марица " да бъдат дадени още веднъж чартърен. Припомняме, че те към този момент две години стоят празни. Предложението беше отхвърлено със 17 гласа " за ", 1 " срещу " и 21 " въздържал се ".
Свързани вести Решено! Съветниците дадоха зелена светлина за "Екобус-Пловдив "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР