Стара Загора. За пръв път тази година Областната панорама на

...
Стара Загора. За пръв път тази година Областната панорама на
Коментари Харесай

Стара Загора: В града се провежда панорама на професионалното образование на открито

Стара Загора. За пръв път тази година Областната гледка на професионалното обучение и кариерното насочване се организира навън през днешния ден и на следващия ден в пешеходната зона до централния площад. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Организатори на проявата, която се организира за седми път, са Община Стара Загора и Регионалното ръководство на образованието в партньорство с Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Клуб на работодателя. Целта на самодейността е да се осведомят учениците и техните родители за специалностите и специалностите, по които се прави образование в професионалните образователни заведения в област Стара Загора и за новостите в професионалното обучение.
За първи път тази година Панорамата се организира организира редом в няколко общински центрове на региона – Казанлък, Чирпан, Гълъбово и Раднево. В кръглата маса, която ще се организира на следващия ден в Стара Загора, ще вземат участие представители на всички професионални гимназии от региона, на бизнеса, на институциите, имащи отношение към образованието.
„ Тази Панорама е резултат от единството, в което работят институциите, по тази причина и резултатите са положителни. Вече четвърта година бизнесът се включва интензивно и това дава положителни благоприятни условия за надграждане и развиване. Само при добра информираност и ориентираност седмокласниците ще създадат верен избор на специалност “, сподели при откриването Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
„ Всяка година Панорамата става все по-ефективна и все по-полезна, изключително в този формат – навън. Все по-голямо е и присъединяване на бизнеса. На утрешната кръгла маса чакаме да обединим напъните на всички за все по-качествено професионално обучение “, уточни Олег Стоилов, ръководител на Търговско-промишлена палата Стара Загора.
Областният шеф Гергана Микова пожела да отстояваме позициите, които към този момент сме постигнали в професионалното обучение.
Осем професионални гимназии и техните бизнес сътрудници се показват посредством презентации, произведения от практическото образование, настоящи макети, демонстрации и други. Това са: ПГ по електроника „ Джон Атанасов ”, Търговска гимназия „ Княз Симеон Търновски ”, ПГ по строителство, архитектура и геодезия „ Лубор Байер ”, ПГ по строителство и дървообработване „ Недьо Ранчев ”, ПГ по ветеринарна медицина „ Иван П. Павлов ”, ПГ по електротехника „ Г. С. Раковски ”, ПГ по облекло и хранене „ Райна Княгиня ” и ПГ по механотехника и превоз „ Н. Й. Вапцаров ”. Присъстват и кариерни консултанти от Община Стара Загора.
След откриването всяко учебно заведение показа своите благоприятни условия и цели в професионалното образование.
Бъдещи ученици на професионалните гимназии с интерес разгледаха щандовете и се осведомиха за образованието в съответните учебни заведения. Представителите на другите гимназии се бяха постарали да привлекат вниманието на посетителите с атрактивни произведения от практическото образование, модели и рекламни материали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР