Стара Загора. Весел празник по повод Деня на земята организира

...
Стара Загора. Весел празник по повод Деня на земята организира
Коментари Харесай

Стара Загора: Стотици деца се забавляваха на празник в зоопарка в града

Стара Загора. Весел празник във връзка Деня на земята провежда през днешния ден Община Стара Загора по самодейност на Народно читалище (НЧ) „ Родина-1860 ” и с присъединяване на Център за подкрепяне за личностно развиване, Регионален исторически музей, НЧ „ Св. Климент Охридски-1858 ”, НЧ „ Настроение ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Стотици деца и родители пристигнаха в Зоопарка, чийто рожден ден също бе част от празника. „ Радвам се, че има толкоз доста деца и родители. Благодаря ви, старозагорци, че сте тук ”, сподели при откриването Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
„ Днес имаме два празника, дано се забавляваме измежду природата ”, пожела Сотирова. Тя благодари на шефа на Зоопарка доктор Радослав Михайлов и на екипа му, които се грижат с изключителна отговорност и отдаденост за животните.
„ Община Стара Загора оказва помощ, само че ще бъде добре в близко време да има и европейски план за възобновяване на зоопарка ”, добави зам.-кметът.
Програмата откриха мажоретките от Центъра за поддръжка за личностно развиване. Дошлите на празника се любуваха и на моного песни и танци дружно с Водоснабдителна система „ Усмивки ”, Водоснабдителна система „ Траяна глас ”, ДВФ „ Звездопад ”, ФШ „ Жарава ”, ДТС „ Тракийче ”, ДТС „ Загорци ”, Фолклорно танцово студио „ Настроение ”.
Малките старозагорци се включиха в креативен ателиета и работилници, отворени за всички сръчни ръце и любознателни натури.
Първи стъпки в археологията направиха мераклиите да откриват артефакти в ателието на Регионалния исторически музей. Напътствани от шефа на Астрономическата обсерватория Алексей Стоев, децата следиха слънцето и слънчевата интензивност, и научиха доста забавни обстоятелства за астрономията. Желаещите да рисуват имаха опция да се проявят в разнообразни практики, а млади експериментатори усвояваха нови потребни уреди за природата. Имаше и искащи за национални танци и хора и доста други развлечения. Разбира се, всички разгледаха и животните в зоопарка, които за наслада на дребни и огромни бяха на открито в топлото време.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР