Стара Загора. Споразумение за сътрудничество между кмета и кандидат за

...
Стара Загора. Споразумение за сътрудничество между кмета и кандидат за
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Ще се боря за запазването на комплекса „Марица-изток“

Стара Загора. Споразумение за съдействие сред кмета и претендент за кмет на Община Стара Загора Живко Тодоров и Регионален съвет на КНСБ Стара Загора подписаха Галина Кирчева, районен координатор на КНСБ, и кметът Живко Тодоров. В него и двете страни декларират, че ще си сътрудничат дейно за постигането на съответни резултати в полза на старозагорската общност. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
По време на срещата стана ясно, че кметът Живко Тодоров и синдикатите ще си сътрудничат и в битката за запазването на комплекса „ Марица-изток “. „ Трябва да поставим оптимални старания, комплексът да работи оптимално дълго на цялостен потенциал “, безапелационен бе Живко Тодоров. По думите му няма друга опция за страната. „ Аз като кмет ще се боря за опазване на комплекса “, добави Тодоров. Той описа, че към този момент е провел срещи в Европейския парламент с Юнус Омаржи, ръководител на Комисията по районно развиване, както и с евродепутати от Румъния и Полша. Заедно с българския евродепутат Андрей Новаков са стартирали самодейност за отбрана на комплекса на районно ниво. Ще се осъществят връзки с други наранени райони от Полша, Румъния и Германия за обща платформа. „ В момента имаме неповторим късмет в новия парламент. Не сме срещу екологията, само че всичко би трябвало да става с поредни стъпки и ясна тактика. Ще се борим и за основаване на Фонд за поддръжка на районите “, сподели още Тодоров.
На 24 септември в „ Мини Марица-изток “, по искане на КНСБ, ще се организира среща с енергийния министър Теменужка Петкова и евродепутати. Ще бъде разисквано основаването на работни групи и разработване на тактика. Обсъжда се и концепцията за среща в Брюксел с представители на Полша, която също употребява въглищата като запас. „ Няма друга алтернатива за България за комплекса „ Марица-изток “, би трябвало ние да предизвикваме, да търсим поддръжка от всички политически групи. Трябва да има диференциран метод към другите страни. Европа не е идентична в районите “, изясни Живко Тодоров.
Освен в енергетиката, синдикатите и кметът ще работят дружно в предпочитани области като повишение на заетостта посредством откриване на работни места, обществен разговор, битка с бедността, повишение качеството на обществените услуги, развиване на човешките запаси в района, образованието, културата, превоза и други
„ Сътрудничеството ни ще бъде за развиването на града. Приех, тъй като мисля, че от КНСБ са били постоянно продуктивни и градивни, работещи в полза на жителите. Давам дума, че ще последвам съглашението “, сподели Живко Тодоров.
„ Осъзнаваме общата задача и отговорност, която имаме, това съглашение е резултат от бездънен разбор на предходното “, акцентира Пламен Нанков, вицепрезидент на КНСБ. По думите му не е всеобщ случай сключването на такива съглашения с общините. „ Вярвам, че тук сложихме добра основа, пътна карта за сполучливото ни съдействие в идващия мандат “, добави Нанков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР