Стара Загора. С водосвет за здраве, отслужен от Старозагорския митрополит

...
Стара Загора. С водосвет за здраве, отслужен от Старозагорския митрополит
Коментари Харесай

Стара Загора: В града беше направена първа копка за рехабилитацията на ВиК мрежата на кв. „Самара 1“

Стара Загора. С водосвет за здраве, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан, бе положена първата копка на плана за реорганизация и уголемение на канализационната и водопроводната мрежа на квартал „ Самара 1 “ в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Символичното начало бе обещано на кръстовището на ул. „ Трета опълченска “ и „ Виктор Юго “ в квартала.
„ Срокът за работа на фирмата-изпълнител е 150 дни и включва рехабилитация на водопроводната и канализационна мрежа от ул. „ Родопи “ до ул. „ Трета опълченска “. След ремонта на подземната инфраструктура ще правим асфалтиране и замяна на тротоари и бордюри, с цел да има улеснение за жителите “, сподели отрасловият зам.-кмет на Стара Загора инж. Янчо Калоянов през днешния ден. Той уточни, че общата дължина на плануванаъа за създаване канализационна мрежа е 2124.09 м, като ще се извършва значително в трасето на съществуваща канализация в употреба. Предвижда се и създаване на ревизионни шахти, дъждоприемни шахти, сградни канализационни отклонения към всички парцели, както и основаване на нов дъждопреливник и отливен канал. Общата дължина на плануванаъа за създаване водоснабдителна мрежа е 1119.50 м, с надземни пожарни хидранти и сградни водопроводни отклонения към всички парцели. Близо 2.4 млн. лв. е финансирането по стратегия ПУДООС, а личните средства на Община Стара Загора по рехабилитацията на ВиК мрежата са в размер на над 64 хиляди лв., стана ясно по време на символичната първа копка.
Инж. Калоянов разгласи, че следва да започва и социална поръчка за втория стадий от плана, който ще включва възобновяване и създаване на водопроводна и канализационна мрежа на изток от ул. „ Родопи “ до ул. „ В. Верешчагин “. „ В тази права уличната мрежа е в неприятно положение, липсва и канализация, тъй че ще насочим старания там “, посочи отрасловият заместник-кмет.
За самообладание и приемливост от страна на жителите молиха от фирмата-изпълнител на монтажните работи – „ Грома холд “. „ Надяваме се, че ще създадем по-добра витална среда в квартала. Затваряне на придвижването ще има, само че ще е поетапно и ще се съобразим оптимално със старозагорци “, сподели Маргарита Попиванова, представител на компанията.
При полагането на първата копка участваха още ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, заместник-кметът Иванка Сотирова, народните представители Емил Христов и Радостин Танев, основният проектант на Община Стара Загора Виктория Грозева, секретарят на администрацията Делян Иванов, както и специалисти от отделите за инвеститорски надзор и строителство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР