Стара Загора. Ръководството на Младежкия общински съвет – кметът Патрисия

...
Стара Загора. Ръководството на Младежкия общински съвет – кметът Патрисия
Коментари Харесай

Стара Загора: Ръководството на Младежкия общински съвет положи клетва на тържествено заседание

Стара Загора. Ръководството на Младежкия общински съвет – кметът Патрисия Желева, ръководителят на Младежкия общински съвет Динко Колев, както и членовете на новосъздадения нощес Детски общински съвет през днешния ден поставиха клетва на тържествена гала в зала „ П. Р. Славейков “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Празничният ден за младежите стартира с първата работна среща на МОС с ръководителя на Общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков. Той срещна управлението на младежкия парламент с активността на старейшините и работата на Общината и Общински съвет.
По традиция, минути преди формалното полагане на клетва за работа в името на младежите в града, тазгодишните кмет на Млада Загора и ръководител на МОС, сервираха цветя пред барелефа на П. Р. Славейков, първи кмет на Стара Загора след Освобождението на България.
„ Не губете детското в себе си, пазете го – и огромни, и дребни, вие всички сте нашите деца! Ние имаме потребност от вашата креативност, имате свежото мислене, даже щурите хрумвания. Всичко това е належащо, с цел да бъде Стара Загора още по-добър град за живеене и още по-привлекателен за младежите “. С тези думи отрасловият зам.-кмет на Общината Иванка Сотирова приветства Младежкия общински съвет и членовете на новосъздадения Детски общински съвет.
„ Имах удоволствието да се срещна преди съвещанието ви през днешния ден с кмета на Млада Загора Патрисия Желева, с ръководителя на МОС Динко Колев, както и с ръководителите на комисиите – впечатлен съм от концепциите, които обсъждате, от самодейностите, която реализирате. Общественополезните действия лишават доста време, приветствам ви и ви благодаря, че имате силата да работите за младежите на Стара Загора “, обърна се към младежите ръководителят на Общински съвет Таньо Брайков по време на церемонията.
По време на първото съвещание на 21-вия локален юношески парламент бе даден доклад за самодейностите, които са осъществени от МОС през миналата година. Бяха одобрени и ръководителите на непрекъснатите комисии – по просвета и общинска политика, по екология и предварителна защита на здраве, по спорт и туризъм, по предварителна защита на сигурността, престъпността и зависимостите и по щедрост.
Младежите благодариха за поддръжката, която получават от Община Стара Загора и Общинския съвет през годините и поеха ангажимент да бъдат още по-инициативни през новия мандат.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР