Стара Загора. През пилотната фаза на Интегриран проект Българските общини

...
Стара Загора. През пилотната фаза на Интегриран проект Българските общини
Коментари Харесай

Приключи подмяната на отоплителните уреди на твърдо гориво с по-екологични такива на домакинствата в Стара Загора в Пилотната фаза по Програма LIFE

Стара Загора. През пилотната фаза на Интегриран план „ Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух “, финансиран по Програма LIFE на Европейския съюз, 63 семейства в Стара Загора получиха безплатно нови по-екологични отоплителни уреди на горивна база пелети или природен газ. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Одобрените претенденти получават безплатно с изключение на самия отоплителен апарат и неговия монтаж, образование за употреба и гаранционно обслужване за петгодишен интервал. Старите отоплителни уреди ще бъдат превозени гратис за преработване.

Старозагорци още веднъж демонстрираха своето отговорно отношение към запазване на чистотата на въздуха като се включиха интензивно в осъществяване на дейностите по плана.

През зимния сезон битовото отопление е главен източник за замърсяване на атмосферния въздух с фини прахови частици. С сменените отоплителни уреди единствено през Пилотната фаза на плана излъчванията на фини прахови частици ще намалеят с 1,2 t/г.
В главната фаза на плана следва да бъде осъществена замяна на отоплителните уреди на към 950 семейства в Стара Загора. През месец юни 2021 год. ще започва набирането на претенденти за присъединяване в идната фаза на плана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР