Стара Загора. Премиерата на третото издание на книгата Шампионите разказват

...
Стара Загора. Премиерата на третото издание на книгата Шампионите разказват
Коментари Харесай

Вдъхновяващи и емоционални истории събра третото издание на книгата „Шампионите разказват – живи спомени на известни спортни личности на Стара Загора“

Стара Загора. Премиерата на третото издание на книгата „ Шампионите описват – живи мемоари на известни спортни персони на Стара Загора “ събра довечера в Регионалния исторически музей именити спортисти, свързани с града и неговата история. Това оповестиха от Община Стара Загора .
„ Поставихме началото през 2017 година, когато Стара Загора бе Европейски град на спорта, а в трите издания към този момент, са събрани над 90 истории на изтъкнати старозагорски първенци “, сподели отрасловият зам.-кмет Красимира Чахова, която е и воин от предишно издание.
„ Това е третата книга от поредицата, основана по самодейност на кмета Живко Тодоров – благодаря му. Сигурен съм, че като състезателен човек, има визия и знае какво значат достиженията на първенците за сплотяването и развиването на локалната общественост “, сподели при представянето на книгата ръководителят на креативния екип, изравен зад изработката ѝ - Петър Драгиев. От думите на Драгиев стана ясно, че на тези страници са събрани и изстрадани, и радостни истини – с искреност и съпричастност, даващи стойност на спортните изповеди.
Гост на представянето и участник в книгата бе и легендата на футбола Петър Жеков. „ Радвам се, че съм тук довечера. Този град ми е останал в сърцето и в никакъв случай няма да го не помни. И в ЦСКА като играех го споделях – тук, в Стара Загора, ми е било най-добре “, показа с присъстващите централният нападател, рекордьор по най-вече голове в А група – 253, като е отбелязал за „ Берое “ 101 точни попадения, а за ЦСКА – 144.
„ За мен е огромна чест да съм измежду вас. От един мой другар, който освен е тук, само че е и част от третото издание на книгата – Гошо Гинчев, знам – спортът е битка. Той учи децата на неустрашимост, на непримиримост, да постигаш резултати, когато даваш от себе си. В днешно време, доста родители мислят, че спортът е нещо, което може да минава настрана, без старания – няма по какъв начин. Резултатите желаят себеотдаване. Спортът не е единствено популярност, той изисква дисциплинираност и дух “, сподели кметът Живко Тодоров. „ Пожелавам си след 20-30 години, да има още такива издания, които да демонстрират нови първенци “, добави Тодоров. Той изрече признателност към целия креативен екип, който е съумял да изрази в слово великите моменти на великите старозагорски спортисти.
Друг участник, само че в предното издание на „ Шампионите описват “, също поздрави екипа, осъществил самодейността за събиране на вдъхновяващите истории – ръководителят на ПК по спорт и юношески действия на Общинския съвет и авто първенец Николай Диков. „ За мен беше доста огромна страст някой да обърне внимание на спортните ми триумфи и да ги събере в книга. Това бе огромна премия – моите мемоари да бъдат увековечени, тъй като всички, които сте тук знаете какво е да се занимаваш със спорт. Благодаря на всички, които дадоха от себе си, с цел да я има поредицата „ Шампионите описват “, показа Диков. „ Като ръководител на комисията по спорт и юношески действия виждам, че всяка една инвестиция в тази тенденция си заслужава – с цел да има нови живи мемоари и триумфи “, акцентира той.
Поздрав към всички, почели премиерата на книгата, насочиха и олимпийският, международен и повторен европейски първенец в параатлетиката на гюле и диск Иванка Колева, Гошо Гинчев, станал едвам 22-годишен капитан на " Берое " и други.
За пътя на основаването на третото издание на книгата приказваха и част от неговите създатели. Гости на премиерата бяха още зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, общински съветници, десетки именити старозагорски спортисти, както и огромна част от участниците в книгата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР