Стара Загора. По покана на кмета Живко Тодоров на двудневно

...
Стара Загора. По покана на кмета Живко Тодоров на двудневно
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се срещна с посланика на Русия Нейно Превъзходителство Елеонора Митрофанова

Стара Загора. По покана на кмета Живко Тодоров на двудневно посещаване в Стара Загора беше Нейно Превъзходителство Елеонора Митрофанова, ексклузивен и пълномощен дипломат на Руската Федерация в България. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

„ За нас Вашата аудиенция е доста значима. Ние имаме доста положителни връзки с Русия и желаеме да задълбочим съдействието си в сферите на културата, културния продан и образованието “, сподели в приветствието си градоначалникът. Той напомни, че Стара Загора и съветският град Самара са побратимени градове и са осъществявали общи начинания. Елеонора Митрофанова изрече своята признателност за поканата и съобщи, че това е първото ѝ посещаване в Стара Загора, по време на което е останала очарована от хилядолетната история на града. По време на срещата бяха разисквани опциите за партньорство, както и настоящи въпроси.

Кметът подари на Нейно превъзходителство каменен релеф „ Лъвица с лъвче “, знак на Стара Загора и насочи покана за ново посещение в града.
По време на визитата посланикът посети още Мемориалния комплекс „ Бранителите на Стара Загора “, където сервира цветя и отдаде респект към всички починали по време на Руско-турската война. Тя с интерес прегледа богатата експозиция в Регионалния исторически музей - Стара Загора, където изрази възхищението си към богатата и скъпа музейна експозиция и се докосна до копието на Самарското знаме, което се съхранява в музея.

Митрофанова се срещна и с Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и гостува в СУ „ Максим Горки “, Тракийски университет и в Руския център в Регионалната библиотека „ Захарий Княжески “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР