Стара Загора. Общинският кръг на Национална ученическа викторината по безопасност

...
Стара Загора. Общинският кръг на Национална ученическа викторината по безопасност
Коментари Харесай

Отборът на СУ „Васил Левски“ спечели общинския кръг на Национална ученическа викторина по безопасност на движението в Стара Загора

Стара Загора. Общинският кръг на Национална ученическа викторината по сигурност на придвижването „ Да запазим децата на пътя “ за възпитаници от 5 до 7 клас се организира в Зала 2 на Община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Организатор на проявата е Община Стара Загора в партньорство със Сектор „ Пътна полиция “ към ОДМВР – Стара Загора.

Във викторината се включиха тимове от пет учебни заведения. Момчета и девойки от СУ „ Васил Левски “, СУ „ Иван Вазов “, ОУ „ Георги Райчев “, СУ „ Максим Горки “ и ОУ „ Кирил Христов “ демонстрираха познания и умения в трите стадия на надпреварата.

„ Спазването на нормите за пътна сигурност е наша взаимна отговорност. Със знанията и уменията, които имате, вие давате своя принос към спазване за спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата и понижаване на пътнотранспортните катастрофи “, сподели при откриването Станимира Димитрова, началник-отдел „ Образование “ в Община Стара Загора.

В първия стадий от конкуренцията всеки тим получи тест – брошура с 20 въпроса, свързани с разпоредбите за придвижване, на които трябваше да отговорят в границите на 20 минути. Във втория кръг момчетата и девойките отговаряха на 8 въпроса за разпоредбите за придвижване.

Най-оспорван още веднъж бе трети кръг. По време на него участниците трябваше да подредят по значимост действия в избрана обстановка за оказване на долекарска помощ, да сглобят два пъзела с пътен знак и да открият повредите във велосипед на място.

Жури в състав: полицейски контрольор Грозданка Андреева – бранш „ Пътна полиция “ при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора, Златка Мечева – основен специалист в отдел „ Транспорт “ и член на Общинската комисия по БДП и Доника Иванова – младши специалист в отдел „ Транспорт “ и секретар на Общинската комисия по БДП.

Най-много точки събраха състезателите от СУ „ Васил Левски‘, следвани от тима на СУ „ Максим Горки “, а бронзът беше завоюван от ОУ „ Кирил Христов “. Първите три тима получиха грамоти и награди. За всички участници Община Стара Загора обезпечи поощрителни награди. Победителите от СУ „ Васил Левски “ ще показват Община Стара Загора на регионалния кръг на викторината.

Гости на събитието бяха Галина Вангелова – старши специалист в Регионално ръководство на образованието – Стара Загора, и Ивелина Проданова – представител на ОДМВР – Стара Загора.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР