Стара Загора. На 14 октомври в старозагорското село Люляк за

...
Стара Загора. На 14 октомври в старозагорското село Люляк за
Коментари Харесай

Стара Загора: Зам.-кметът Иванка Сотирова посети празника на село Люляк

Стара Загора. На 14 октомври в старозагорското село Люляк за поредна година означиха празника на селото - Петковден. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . В този ден всички християни отдават заслужена респект на света Петка Българска, отдала живота си на състрадание и проповед. Инициатори и уредници на събитието са две родолюбиви фамилии - Веселина и Милен Милеви и Иванка и Иван Иванови.
Специален посетител на празника беше Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя поздрави всички поданици и посетители на селото с родолюбивото начинание и пожела здраве и шанс.
Тържествен водосвет за здраве и благополучие на жителите на това китно селце беше отслужен от отец Живко в храма „ Света Петка “. В неотдавна открития Пенсионерски етноклуб беше показана историята на село Люляк.
С поднасяне на цветя пред барелефа на Захари Стоянов бяха почетени паметта и героизма на старозагорските въстаници.
Всички, които участваха на празника, имаха щастието да се насладят на прелестните гласове на изпълнителите на национални песни от Общинския отбор „ Загоре “. После извиха кръшно хоро дружно с експертите от ансамбъла.
Празникът приключи с курбан и музикален привет от Група за национални песни, село Хрищени.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР