Стара Загора. Министърът на правосъдието Цецка Цачева посети затвора в

...
Стара Загора. Министърът на правосъдието Цецка Цачева посети затвора в
Коментари Харесай

Министър Цецка Цачева посети затвора в Стара Загора

Стара Загора. Министърът на правораздаването Цецка Цачева посети пандиза в Стара Загора и се срещна на място с хода на ремонтните действия, които текат на територията му. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на правораздаването . В момента там се построява арест. Той ще дава отговор на всички европейски условия, като потенциалът му ще е за към 50 арестувани лица. Министъра на правораздаването напомни, че Министерството на правораздаването ще продължи политиката на пренасяне на арести в съществуващи затвори, там където това е допустимо. Целта е по-оптимално потребление на човешкия запас по линия на надзорно-охранителния състав и по-добри условия за арестантите.
С бюджетни средства се правят огромни ремонтни действия и в двете затворнически общежития към пандиза – затворническо общежитие от закрит вид „ Черна гора ” и затворническо общежитие от открит вид „ Стара Загора “. Подобряване на изискванията в местата за отнемане от независимост, в това число създаване на санитарни възли във всяка килия, баня и умивалня на всеки етаж, както и цялостна замяна на ел., ВиК и отоплителна апаратура, включват ремонтните действия в „ Черна гора “. В общежитието от открит вид се уголемява сградният фонд, изясни началникът на пандиза старши комисар Иван Карушков. Самият корпус на пандиза бе напълно ремонтиран през 2016 година с финансирането на Норвежкия финансов механизъм и с доброволния труд на 52-ма лишени от независимост. Изградиха се нов магазин за пандизчиите, нова фитнес зала и библиотека.
Старши комисар Карушков сподели на министъра на правораздаването и новият параклис, издигнат за потребностите на външни гости – близки на лишени на независимост, който следва да бъде открит. Това е четвъртият параклис към пандиза я Стара Загора - такива до момента действаха в корпуса и в двете затворнически общежития. В двора на пандиза е най-големият и уникален в системата на пандизите църковен храм „ Св. Николай Чудотворец “, построен напълно от дарения.
Министър Цачева посети и най-голямото учебно заведение в системата на местата за отнемане от независимост. В приблизително учебно заведение “Поп Минчо Кънчев ” през тази образователна година има 187 лишени от независимост, 10 от тях са първокласници. Обучението се прави по образователни стратегии пригодени за възрастни, изтърпяващи наказване в местата за отнемане от независимост в две посоки – общообразователно и професионално, като изучаваните специалности са шлосер, оператор в дървообработването и строител-монтажник.
Правосъдният министър се срещна на място и с активността на държавно дружество „ Фонд затворно дело “. На територията на пандиза в Стара Загора се създават мебели и ПВЦ-дограма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР