Стара Загора. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проследи

...
Стара Загора. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проследи
Коментари Харесай

Министър Андрей Кузманов подкрепи лекоатлетите ни по време на Европейското отборно първенство в Стара Загора

Стара Загора. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов наблюдава онлайн конкуренциите от първия ден на Европейското отборно състезание по лека атлетика (Втора лига), което се организира на стадион “Берое ” в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на спорта .

Най-добрите български спортисти са част от националния ни отбор, отпред с Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева. За конкуренцията дойдоха селекциите на Дания, Унгария, Исландия, Израел, Латвия, Литва, Словения и Словакия. Първите три тима в крайното класиране ще получат промоция за по-горната лига.

Министър Кузманов наблюдава онлайн триумфа на Габриела Петрова в тройния скок при дамите. Тя покри олимпийски норматив, откакто реализира успеха с резултат 14.42 м. Спортният министър поздрави Петрова за триумфа. Той пожела на атлетката ни ползотворна подготовка за най-големия състезателен конгрес. Това е третата българска състезателка, която си подсигурява присъединяване на Летните олимпийски игри. Преди Габриела Петрова това направиха Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева. Веднага след края на надпреварата в тройния скок министър Кузманов поздрави и треньора на нашата състезателка Атанас Атанасов. Двамата разговаряха по отношение на проекта за подготовка на Петрова в дните преди Олимпийските игри и опцията тя да организира лагер в Япония.

На шампионата в Стара Загора Тихомир Иванов завоюва конкуренцията на скок височина при мъжете с резултат от 226 см. Борис Линков победи в скока на дължина със 7.72 м В тласкането на гюле Георги Иванов се подреди втори с 18.10 м, а в хвърлянето на чук трето място зае Никола Михов с достижение от 65.80 м.
По време на надпреварите министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов организира диалог с ръководителя на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, с цел да се запознае със положението на нашите състезатели месец преди началото на Летните олимпийски игри в Токио.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР