Стара Загора. Двама нови общински съветници- Анелия Асенова и Мехмед

...
Стара Загора. Двама нови общински съветници- Анелия Асенова и Мехмед
Коментари Харесай

Двамата нови общински съветници Анелия Асенова и Мехмед Зейнел положиха клетва по време на днешното заседание на Общински съвет - Стара Загора

Стара Загора. Двама нови общински съветници- Анелия Асенова и Мехмед Зейнел поставиха клетва да работят в името на старозагорци по време на днешното постоянно съвещание на Общински съвет - Стара Загора. Те влизат на местата надлежно на Диан Димитров и Тунджай Йозтюрк. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

По време на 21 съвещание на локалния парламент бяха гласувани 74 точки. На първо четене бяха признати промени в Правилника за организацията и активността на Общински съвет Стара Загора, неговите комисии и взаимоотношението му с общинската администрация, както и новосъздадената Наредба за реда и изискванията за пътешестване с публичен градски и междуселищен превоз по съществени автобусни и тролейбусни линии на територията на Община Стара Загора, изпълнявани от „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ ЕООД. На две четения бяха утвърдени промени и допълнения в Наредбата за банкет на учениците в първи клас в общинските учебни заведения на територията на община Стара Загора. С 48 гласа „ За “ бяха подкрепени na второ четене и промени в Правилника за изискванията и реда за даване на финансова поддръжка за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора.

Старейшините утвърдиха програмата за развиване на читалищната активност в Община Стара Загора през 2021 година и Общинската стратегия за протекция и развиване на децата за Община Стара Загора за 2021г. Дадено беше единодушие Община Стара Загора да подписа Меморандум за съдействие с Община Пловдив, по отношение на реализиране на съдействие при осъществяване на общи планове и начинания, развиване на локалния промишлен капацитет и опциите за взаимно привличане на вложители. Не беше признато предлагането за удължение на периода на договорите за прилагане на общински терени за разполагане на краткотрайни преместваеми /търговски/ обекти и удължение периода на договорите за прилагане на краткотрайни преместваеми /търговски/ обекти – общинска благосъстоятелност върху общински терени, находящи се на територията на Стара Загора.

По време на априлското съвещание беше основана Постоянна комисия по политика за ръководство на общинските сдружения при Общински съвет Стара Загора, само че след извършени диспути не беше утвърден състав на комисията. Общинските съветници дефинираха представители на Община Стара Загора в общите събрания на „ Индустриална зона Загоре “ АД и УМБАЛ ”Проф. доктор Стоян Киркович ” АД.

В края на днешното постоянно съвещание бяха утвърдени промени в съставите на ПК по оперативни стратегии и интернационално съдействие, ПК по спорт и юношески действия, ПК по опазване на здравето, ПК по финанси и бюджет, ПК по земеделие, гори, екология и развиване на селата и ПК за ПКПУКИ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР