Стара Загора. 184 фирми вземат участие в 13-тото издание на

...
Стара Загора. 184 фирми вземат участие в 13-тото издание на
Коментари Харесай

184 фирми вземат участие в 13-тото издание на специализираното изложение за земеделие БАТА Агро в Стара Загора

Стара Загора. 184 компании вземат присъединяване в 13-тото издание на профилираното ревю за земеделие БАТА Агро, на което още веднъж е хазаин Стара Загора. От през днешния ден до 5 юни, на летището, на повърхност от близо 40 000 кв. м са показани международните марки в селскостопанския отрасъл. Това е и най-мащабното издание на форума осъществено до този миг. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

„ Благодарение на уредниците и участниците на ревюто БАТА Агро, то се трансформира всяка година в по-силен артикул. Гордеем се, че то се организира в Стара Загора. Надявам се това да продължи доста години напред “, с тези думи се обърна към гостите и участниците в земеделския конгрес зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов.

„ Приветствам Ви на тринадесетото издание на профилираното ревю за земеделие БАТА Агро. Днес съм изключително разчувствуван, тъй като означаваме празник. БАТА Агро се организира за десета година. През миналото десетилетие изградихме влиятелния имидж на форума и го превърнахме в най-мащабното събитие в агросектора, освен у нас, а и на Балканите. БАТА Агро стана знак на професионализъм, високи технологии, нововъведения и съвременно мислене в земеделието. Първото издание на ревюто беше през 2010 година, като всяка последваща година надграждахме постигнатото и събирахме опит и експертиза. Благодарение на това през днешния ден можем да заявим, че изложбените площи се усилиха повече от два пъти. Днес представители на най-големите международни марки за земеделска техника, софтуерни нововъведения в агросектора, снабдители на семена, торове, препарати за растителна отбрана, необятен кръг от артикули и услуги за земеделието и други вземат участие “, сподели Даниел Минев, ръководител на Управителния съвет на Българска асоциация на търговците на агротехника и благодари за поддръжката, която получава събитието от Община Стара Загора.

Приветствие към присъстващите насочи и министърът на земеделието, храните и горите проф. Христо Бозуков. „ Положително е, че селскостопанските машини, които се показват на гостите на ревюто са от висок клас. Модерното земеделие не може да се развива без модерна техника. Подмяната на остарялата техника и нуждата от прекосяване към модерни способи на произвеждане, е това към което се нуждае българският аграрни собственик, който има упоритостите да се развива и да доближи до нови пазари “, изясни министърът.
Церемонията по разкриване на най-голямото събитие в земеделския отрасъл стартира с церемониален водосвет, отслужен от свещеници от старозагорската епархия. В събитието взеха присъединяване още Н. Пр. посланика на Аржентина Алберто Труеба, президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова,зам.-областният шеф Димитър Драчев, изпълнителният шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Васил Грудев, зам.-министърът на земеделието, храните и горите Явор Гечев, ръководителят на Управителния съвет на Национална асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов и посетители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР