Стар добре познат български кючек на оркестър „Камчия“, известен като

...
Стар добре познат български кючек на оркестър „Камчия“, известен като
Коментари Харесай

Как този стар чалга хит превзе Сърбия и TikTok?

Стар добре прочут български кючек на оркестър „ Камчия “, прочут като " Васко Жабата " се трансформира в същинска сензация и цялостен шлагер измежду потребителите на Тик-Ток у нас в последните месеци. Трендът бе подет и от младежите в прилежаща Сърбия, където тотално завладя класациите. В момента парчето се радва на над 4 млн. гледания в YouTube, написа „ Телеграф “.

При комшиите песента „ Комбайн – вършачка “, каквото е истинското ѝ заглавие, звучи от домове, магазини и заведения за хранене, а от ден на ден си я поръчват и по кафенета с жива музика.

„ Васко Жабата “ се популяризира като вирус, единствено за една нощ завладя цяла Сърбия, разясняват потребителите на към този момент особено основана хумористична група във Facebook. Тя се назовава Grupa u kojoj se pretvaramo da smo bugari, в превод: „ Група, в която се вършим на българи ".

В нея потребителите даже са създали надписи на сръбски език на „ Комбайн – вършачка “, която действително е основана преди съвсем 20 години – през 2003 година, и до преди да се появи като тренд в Тик-Ток не е изключително известна.

Борис Иванов, клавиристът на ненадейно станалата шлагер в Сърбия тайфа, споделя пред Kurir, че е наясно с известността, която песента им е спечелила при съседите. Той разкрива, че възнамеряват да я запишат още веднъж в нов аранжимент. Думите от песента при представянето на оркестъра първоначално ѝ: „ На китарата Васко Жабата, той ще свири, драги посетители единствено за вас “, както и продължението:

„ На микрофона Цеца Мецата, тя ще пее, драги посетители, единствено за вас “, са като внушаемост измежду младежите в цяла Сърбия, признават локални медии, които също тези дни се натъкнаха на този феномен.

Много почитатели се пробваха да схванат кой е виновен за напомнянето на тази заразителна ария, а съдейки по обществените мрежи, артистът, който е едно от основните настоящи лица, към момента работи, само че в този момент е акордеонист в друга група.

Останалите от групата към момента свирят, най-вече на сватби и други тържества.

Песента е сравнявана с паметната от 1988 година на предишния век „ Камъните падат “ на Андон Събев, която също бързо се трансформира в шлагер на Балканите, а сърбите направиха и свои кавър „ Погледай у небо “.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР