Стъпката улеснява правителството да отпуска средства и помощиИталианското правителство реши

...
Стъпката улеснява правителството да отпуска средства и помощиИталианското правителство реши
Коментари Харесай

Суша в Италия, обявиха извънредно положение в 5 области

Стъпката улеснява държавното управление да отпуска средства и помощи

Италианското държавно управление реши да разгласи изключително състояние в пет области поради тежката суша, засегнала северните елементи на страната, оповестиха от канцеларията на италианския министър председател Марио Драги.

На съвещание на кабинета бе решено да се вкара изключително състояние в областите Ломбардия, Пиемонте, Емилия-Романя, Венето и Фриули-Венеция Джулия до 31 декември.

Стъпката улеснява държавното управление да отпуска средства и помощи за битка с последствията от сушата. Правителството дава 36,5 млн. евро (38 млн. долара) от националния фонд за изключителни обстановки, от които най-големи суми ще получат областите Емилия-Романя (10,9 млн. евро) и Ломбардия (9 млн. евро), отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В столичната областЛацио е в действие режим на естествена злополука. Местните управляващи оповестиха, че единствено за понеделник са били регистрирани 100 пожара на територията на региона. Един от тях, които е значителен, избухна северно от Рим.

Северната част на страната е изключително мощно наранена от сушата, като в огромните езера като езерото Гарда има доста по-малко вода от естественото по това време на годината.

Нивото на най-дългата река в Италия - По, чиято делта е покрай Венеция, е най-ниско от 70 години насам в някои елементи от течението ѝ. Солена вода е навлязла на километри нагоре по течението.

Градовете Пиза и Верона постановиха ограничавания на водоподаването, а Венеция и Милано стопираха някои от фонтаните си.

Наблюдаваното усилване на мащабите и честотата на сушите в Средиземноморския район значително се изясняват с климатичните промени, показва ДПА.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР