Становище от УМБАЛ - Бургас по отношение смъртта на 36-годишния

...
Становище от УМБАЛ - Бургас по отношение смъртта на 36-годишния
Коментари Харесай

Липса на легла или отказ за прием в болница са причина за смъртта на 36-годишен мъж?

Становище от УМБАЛ - Бургас по повод гибелта на 36-годишния мъж.
" Загубата на всеки човешки живот е тежка и още по-тежка е за лекарите, които са създали всичко, с цел да предотвратят това да се случи. Представяме хронологията на случилото се с 36-годишния пациент, като подчертаваме, че повече от четири часа екип от Спешно поделение на УМБАЛ - Бургас дружно с реаниматор и реанимационна кола за спешна помощ вършат всичко по силите си, с цел да бъде настанен в болница. Това се случва в късните часове на 18-ти ноември, със съдействието и на РЗИ - Бургас. Категорично не одобряваме упрека за втълпяване на виновност у лекарите от болничното заведение и търсене на изкупителни жертви измежду тях.
 Почина пациентът, избягал от реанимация в Бургас Почина пациентът, избягал от реанимация в Бургас
34-годишният мъж, който избяга от реанимацията на УМБАЛ-Бургас на 6 юли, е умрял. Според информация на Gramofona.com, той е умрял...
На 18.11.20 година към обяд персоналният доктор на пациента се свързва със Спешно поделение на УМБАЛ - Бургас с молба да се сложи абокат на пациента, с цел да може да се лекува в домашни условия. От думите на фамилията пред медиите разбираме, че пациентът е пристигнал в УМБАЛ - Бургас за банкет с направление и негативен тест за ковид, само че в нашата система липсват данни за първото идване на пациента. В сходни случаи практиката е пациенти с пневмония, само че без потвърден ковид да бъдат насочвани за хоспитализация към Белодробната болница. УМБАЛ - Бургас от години не работи по клинична пътека за пневмонии и не приема пациенти с пневмонии, заради съществуването на профилирано лечебно заведение – Белодробната болница. Така, мъжът е ориентиран за хоспитализация към нея, тъй като настаняването му в УМБАЛ - Бургас при пациенти с ковид, при изискване, че няма потвърден подобен, би било рисковано. УМБАЛ Бургас не разполага с настрана поделение за „ чисти “ пневмонии и в никакъв случай не е имало такова.
След като в Белодробната болница отхвърлят да го одобряват, към 20:30 ч. същата вечер пациентът е докаран в Спешно поделение на УМБАЛ - Бургас с тежка дихателна непълнота. На място се прави бърз антигенен тест за ковид, който излиза позитивен. Прави се и PCR, който е по-бавен и резултатът ще излезе на идващия ден. Пациентът е включен на О2. Извикан за консултация е специалист-реаниматор и се преценява, че мъжът има потребност от интензивно лекуване – би трябвало да бъде настанен в реанимация . Към този миг в реанимацията на УМБАЛ - Бургас няма нито едно свободно реанимационно легло и началникът на Спешно поделение се свързва с РЗИ - Бургас с молба да бъде търсено място в реанимация на друга болница.
Намерено е място в болничното заведение в „ Меден рудник “, която в началото отхвърля да вземе пациента без резултат от PCR , само че след това трансформира решението си. Извикана е реанимационна кола за спешна помощ с О2 и екип съпровожда пациента до болничното заведение в „ Меден рудник “ в късните часове на нощта. Близо четири часа лекари от Спешно поделение и Реанимация вършат всичко допустимо, с цел да оказват помощ на пациента. Взето е решение при положение на отвод за настаняване в друга реанимация той да бъде оставен в Спешно поделение на кислородолечение и непрекъснато наблюдаване от реаниматор. Направени са безусловно всички проучвания, съвещания и всичко това в детайли е разказано в документите на пациента.
Наясно сме, че обществото търси виновници и изкупителни жертви. Молим ви, не ги търсете измежду лекарите, които сега работят непрекъснато, подложени са на голям стрес и напън и се пробват да оказват помощ на всеки съгласно своите познания и благоприятни условия. Най-малкото, от което обществото ни има потребност в този момент, е да бъде настройвано против тези, които дават всичко от себе си, с цел да оказват помощ, даже с цената на своя личен живот. "
 Млади медици ще се образоват в Спешното поделение на бургаската многопрофилна болница Млади медици ще се образоват в Спешното поделение на бургаската многопрофилна болница
Млади медици ще се образоват в Спешното поделение на бургаската многопрофилна болница. Това става допустимо поради отличната оценка и акр...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР