Станимир Стоилов се закани още в първите дни след завръщането

...
Станимир Стоилов се закани още в първите дни след завръщането
Коментари Харесай

Изкуството да превърнеш 0 в 6 000 000 лева

Станимир Стоилов се закани още в първите дни след завръщането си отпред на Левски, че ще вдигне цената на " сините " футболисти. Мъри бързо извърши заканата си, трансформирайки нулата в цели 6 000 000 лв. и това е единствено началото...

Но да стартираме през цялото време, когато двама футболисти от Втора лига пристигнаха на " Герена ". Първо това направи Андриан Краев, който беше притеглен от Хебър, до момента в който старши треньор на отбора беше Георги Тодоров. Тогава времената в Левски бяха много тежки, а Краев беше взет, тъй като е без пари и не желае огромна заплата. Никой даже не подозираше, че доста скоро той ще се трансформира в главен футболист на отбора. Дори в противен случай. Андриан пристигна на " Герена " като централен нападател. Той не блесна никога като таран. Преди завръщането на Мъри, Краев беше в листата на ненужните и всеки миг можеше да бъде изпъден от клуба. За негово благополучие обаче Стоилов се завърна. Той бързо напипа мощните и слабите страни на Краев и го прати в халфовата линия, където той може да употребява най-пълноценно физическите си качества. Не след дълго Андриан записа мачове в националния тим, а тази зима към него се разигра същинска трансферна сага. След дълги договаряния сред Левски и МОЛ Фехервар унгарците предложиха 650 000 евро за халфа плюс още 50 000 във тип на бонуси. " Сините " шефове обаче отхвърлиха офертата.
 Десните бекове са огромната
Десните бекове са огромната " синя " тъга през сезона

Блажевич още тежи на Левски

Хосе Кордоба пък пристигна в Левски от Етър, където даже беше запаса в последните мачове. Стоилов беше напипал класата на бранителя и се постара да я развие. Мъри и асистентът му Цанко Цветанов организираха десетки самостоятелни тренировки с панамеца, преди той да изиграе първия си мач за тима. Само слепец може да не види, че Кордоба претърпя голямо развиване и в тактическо, и в техническо отношение през последните месеци. Всичко това докара до голям интерес към него през януари. За първи път от много години три клуба предлагаха милиони за състезател на Левски. Руският Сочи, американският Ню Йорк Сити и датският Брьондби обаче бяха отрязани от " сините ", макар че последните щяха да трансфорат Кордоба в третия най-скъп състезател в историята на клуба с офертата си от 2 200 000 евро плюс 10 % от предстоящ трансфер. Идеята на " сините " е, че през лятото пазарът е много по-голям и Хосе може да счупи всички върхове на " Герена ". Припомняме, че най-скъпият футболист, продаден от Левски, е Георги Иванов, за който Рен заплати 4 100 000 евро, а на второ място в листата е Гарра Дембеле, платен от немския Фрайбург за 2 300 000 евро.

Левски отхвърли да продаде и Андриан Краев, и Хосе Кордоба, само че все пак Мъри сподели изкуството да превърнеш нулата в 6 000 000 лв.. Това е с милион и половина повече от годишния бюджет на Левски за заплати...

Както се споделя - това е единствено началото. Тепърва ще идват предложения и за бразилците в Левски, които също бяха взети или за нула, или за жълти стотинки. Стана по този начин, че лятото " сините " могат да осребрят работата на Мъри Стоилов във тип на десетки милиони.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР