Станахме свидетели на най-доброто изпълнение досега на екоминистъра . Вчера

Станахме свидетели на най-доброто изпълнение досега на екоминистъра . Вчера ...

Вкара ли Ревизоро прокуратурата в правителството?

Станахме свидетели на най-доброто изпълнение досега на екоминистъра . Вчера от трибуната на парламента в опит да покаже и да докаже какви усилия и саможертви прави всеки ден, откакто е начело на МОСВ. Екоминистърът се опитва да балансира между питейно-битовите нужди, тези на земеделците, на енергетиката, на рибарите и на кой ли още не, но без резултат.
Само че дали Димитров си дава ясна сметка какво всъщност каза от трибуната на парламента?
В нормална държава прокуратурата има повод да се самосезира по не едно, а няколко от твърдения на министъра:
1 – Обвини министерствата на земеделието и на регионалното развитие, че са саботирали работата на МОСВ във връзка с язовирите;
2 - Обвини персонално заместник-министър и началник на кабинета на министъра на земеделието в умишлено бавене на процедури;
3 – Твърди, че е бил притискан частни сдружения да управляват язовирите;
4 – Обвини кметове на общини, в това число и на , в нарушаване на законите и бавене стартирането на проекти за язовири;
5 – Каза, че лица, нарушаващи закона при употребата на водата, могат да си го позволят и още 20 години, защото са се скрили зад гърба на премиера. Тоест министър-председателят закриля закононарушители;
6 – Каза, че бившата кметица на Перник и областният управител са знаели за реалното състояние на , но предизборно умишлено са скрили фактите, а сега се покрили. Тест прокуратурата и следствието нищо не правят;
7 – Обвини и други кметове в предизборни трикове за сметка на решаването на проблемите с язовирите;
8 – Атакува индиректно и като посочи, че в момента не може да се ползва инфраструктурата на "", защото била нарязана и неизправна. "Това е станало преди 10 години", каза той визирайки периода, в който именно Харизанов беше начело на "Напоителни системи".
Емил Димитров нанесе поредния удар върху имиджа на правителството като нападна колегите си и по този начин се опита да внуши, че кризата не е само в здравеопазването, а и в цялото управление.
Отново заплаши гражданите с водна криза. Дали реално има предпоставки за такава не е ясно, защото пък министрите спешно се явиха в парламента и с аргументи опровергаха тези твърдения.
След като трима министри си разменят обвинения от най-високата трибуна на парламента, как гражданите да разберат коя е истината и има ли авторитет, на когото да се доверят?

В парламента: Иде водна криза! При премиера: Няма водна криза (ВИДЕО) В парламента: Иде водна криза! При премиера: Няма водна криза (ВИДЕО)
Часове след като съобщи в парламента, че иде водна криза догодина, министарът на околната среда и водите Емил Димитров се озова при пре...
Все по-видимо става състоянието на бавен разпад на този кабинет.
Влязъл в образа на човека, поел най-тежкия кръст в правителството, Ревизоро е готов в името на България да понесе освен цялата отговорност и всички последствия, каквото и да му коства това. Той излезе публично и посочи с пръст "виновните" членове на кабинета и кметове, които саботират и пречат на МОСВ да си свърши работата по обезпечаването на язовирите с вода. Но тази роля не е нова за него. По-паметливите ще си спомнят как точно разобличаващото му публичното говорене го спаси по времето на кабинета "Костов", превръщайки го в герой. Същото направи и малко преди да се раздели с поста си шеф на митниците в правителството на НДСВ. А в този кабинет, той обърна гръб на ВМРО малко след като стана министър и засвидетелства публично лоялността си към премиера Бойко Борисов - вероятно с надеждата да бъде поканен в бъдещите листи на ГЕРБ за парламентарните избори – на избираемо място. Но скоро след това е разбрал, че това негово желание няма да се сбъдне. Затова днес влезе в коронната си роля.
Така Ревизоро се заяви на "политическия пазар" за бъдещия парламент, и на първо време - намигна на.
Ако , ще му направи услуга, защото така Ревизоро ще затвърди образа си на "безстрашен разобличител на случващото се зад кулисите". Ако го остави на поста, Емил Димитров се превръща в "гласа на истината" с микрофон в ръка.
Автор: Добринка Златкова

Източник: actualno.com