Станаха известни призьорите в Десетия национален литературен конкурс за разказ

...
Станаха известни призьорите в Десетия национален литературен конкурс за разказ
Коментари Харесай

Определиха призьорите в Десетия национален литературен конкурс за разказ „Дядо Йоцо гледа” /снимки/

Станаха известни призьорите в Десетия народен книжовен конкурс за роман „ Дядо Йоцо гледа “ на тематика „ Миналото, сегашното и бъдещето на нашата Родина”, оповестиха от управата в Мездра.
Той се провежда от 2009 година насам, като се изключи интервала 2017-2019 година, от Община Мездра, Съюза на българските писатели (СБП) и Туристически комплекс „ Дядо Йоцо гледа”.
В тазгодишното издание на състезанието, който е неизвестен, взеха присъединяване 53-ма създатели. Техните разкази оценени жури с ръководител Трендафил Василев, стихотворец, публицист и издател, и членове - Благовеста Касабова, книжовен критик, и Светла Дамяновска, стихотворец и прозаик, и тримата членове на Съюз на българските писатели.
С първа премия (800 лева.) беше отличен разказът „ Шедьовър и истини за два лв. “ на Мартен Калеев от Монтана - публицист, публицист и журналист, основен редактор на Алманах „ Огоста “.
Втора премия (600 лева.) беше присъдена на Николай Табаков - публицист и шеф на Издателска къща „ Анубис “, който е роден в с. Мандр̀ица, община Йвайловград, за неговия роман „ Гледа ли? “, а трета премия (400 лева.) заслужи разказът „ Луканово либе “ на Василка Цачева - ръководител на Краеведско сдружение „ Сребрения “ - Бяла Слатина.
Журито реши да бъде връчено и едно подучване (200 лева.) на Кремена Димитрова от Добрич за описа „ Минало, настояще и бъдеще “.
Награждаването на призьорите ще стане на 26 юни 2021 година (събота) от 12 часа в Туристически комплекс „ Дядо Йоцо гледа “ край с. Очиндол, община Мездра. По време на церемонията рецитал ще изнесат спечелилите в Общинския училищен конкурс рецитал на Вазови произведения, проведен от Община Мездра и от Център за поддръжка за личностно развиване.
В досегашните 10 издания на Националния книжовен конкурс за роман „ Дядо Йоцо гледа “ са взели присъединяване 802-ма създатели с общо 875 описа. Наградените създатели са 49, а общият награден фонд от 2009 година до 2021 година (вкл.)* е 21 800 лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР