Станаха известни победителите в конкурса за най-добри постижения в областта

...
Станаха известни победителите в конкурса за най-добри постижения в областта
Коментари Харесай

Над 700 зрители на първата онлайн церемония на ПР Приз 2020 „Промените са ни в природата“

Станаха известни спечелили те в състезанието за най-хубави достижения в региона на връзките с обществеността в България, PR Приз за 2020. Традиционният конкурс и гала, които 20 години събират общността при всевъзможни условия и условия, бяха пренесени напълно в онлайн среда. 74 плана се състезаваха в 14 категории за оценките на 20-то издание на най-стария конкурс за достижения в областта на връзките.

„ Необичайната обстановка тази година ни сложи пред предизвикването да се променим и да създадем друг конкурс или да го отложим. Спомнихме си думите на Харари, че „ единственото несъмнено нещо в хода на историята е, че всичко се трансформира “ и поехме риска да създадем един друг юбилеен 20-ти ПР Приз. Смятам, че интензивността на сътрудниците и равнището на акциите потвърждава, че не сме сбъркали. Нашата специалност би трябвало да е пример за експедитивност, еластичност и адаптивност към измененията. Щастлива съм, че дружно с сътрудниците от гилдията го доказахме. “, съобщи Илияна Захариева, ръководител на БДВО.

Най-оспорвани тази година бяха категориите „ Кампания за стабилно развиване ” и „ Специално събитие “, в които се конкурираха по 12 плана, и категориите „ Вътрешни връзки “ и „ Комуникационен план на артикул или услуга “, където премериха сили по 8 плана.

За най-добра „ Кампания за стабилно развиване “ беше оповестена „ Гледай реклами с идея “, осъществена от А1 България. На второ място беше класирана акцията „ Роботим в А1 / Robotim@A1 “, още веднъж на А1, а трета премия отиде в Лидл и Key Experts Group за акцията „ Ти и Lidl за по-добър живот “.

В категория Специално събитие беше отличено събитието „ 5G онлайн без нито един потърпевш гълъб “ на A1 България, на второ място – Мобилното приложение Е- SOS, на ПР организация „ ОТ-ДО Консулт “ за VIVACOM, което завоюва признанието на планинарите измежду информационната общественост и на трето място събитието „ Режисьори на триумфа “ на А1.

В оспорваната категория „ Вътрешни връзки “ екип Синьо на ОББ взе първа премия за „ Екип Синьо минава на зелено “ – план, с който ОББ завоюва 9 нови гори за България. С втора премия беше отличен планът „ Заедно напред “ – един екип, една банка “ на Пощенска банка и Proximity Sofia/ BBDO Group, които изрично в годините демонстрират сполучливата формула на устойчивите партньорства. За същия план „ Заедно напред “ екипите бяха отличени с второ място в категорията за създаване на работодателска марка, както и с първо място в категория Корпоративна информационна акция. Проектът на А1 „ Office Sweet Office “ взе трето място за „ Вътрешни връзки “.

A1 взе първо и трето място в категорията „ Комуникационен план на артикул или услуга “, сътоветно за „ Wallet – Телефонът ти става портфейл! “ и „ А1 Xplore TV – новата интерактивна телевизия! “. Второто място в категорията заслужи планът на ДЗИ Дигитално мастило.

В категория „ Комуникационен план в неправителствения бранш “ първо място сграбчи „ Мисия платено “ на ПР 2 за Асоциация на колекторските организации в България, втора премия отиде за плана „ Театър пред театъра 2019 “ на Народен спектакъл “Иван Вазов ”, сбъднат от ПР експертите на Народения спектакъл. За изключителната си работа те получиха и специфичната премия на Комисията по професионална нравственос. Проектът „ Твоето бъдеще е тук. Успехът е в България. “ на Сдружение с нестопанска цел „ Твоето бъдеще е тук. “ беше класиран на трето място.
За най-хубав Комуникационен план в обществения секторбеше разгласен „ Lehren ist Cool “ на Пи Ар Пойнт за Гьоте-институт България. С второ място беше отличен планът на Съюза на пивоварите в България (СПБз,,Спортът е по-добрият метод децата да пораснат “.

За най-хубаво справяне с „ Кризисни връзки “ бяха отличени А1 за „ Работа и цифрова взаимност по време на изключително състояние “, следвани от безапелационната „ История за една предстояща и една непредвидена рецесия GREAT “ на УниКредит Булбанк, осъществен от екип на банката и връзката на Job Tiger в пандемична конюнктура – видоизменение на най-големия кариерен конгрес в България „ Национални дни на кариерата “, класирана на трето място.

Най-силната Дигитална кампания се оказа „ Черен петък 13 “ на ДЗИ. На второ място беше класирана „ Академия за котки инфлуенсъри “ на All Channels Communication за Purina One Nestle България, а обществената акция #стигамрънка на Career Show взе трето място в категорията и второ за акция с инфлуенсъри.

Най-убедителни в Изграждането на работодателска марка/ Employer Branding бяха Accenture България с плана „ Равни в работата, дружно в триумфа “, осъществен от Параграф 42, който беше отличен и с второ място в категорията Корпоративна информационна акция. Проектът „ Върни се в България, добра оферта е “ на proof. за TELUS International Europe Bulgaria, беше отличен с трето място и в двете категории – работодателска марка и корпоративна информационна акция.

Победител в категория „ Имиджмейкинг и/или акция с инфлуенсъри “ е УниКредит Булбанк с „ Позициониране на Теодора Петкова, CEO “. На трето място е акцията на Mastercard и Маккан Ериксон София „ Вкусът на дома. “, които получиха и специфичната премия на сп. Мениджър.

В категория Корпоративна информационна кампания отличието получи планът “Заедно напред ” на Пощенска банка Proximity Sofia/ BBDO Group 1, втора премия отиде при Равни в работата, дружно в триумфа за Accenture България и Параграф 42 и трета награда  ”Върни се в България, добра оферта ”  е на TELUS International Europe Bulgaria и proof.

ИнтерИмидж, организация за ПР и корпоративни връзки, беше оповестена за Комуникационна организация на годината. „ Фактът, че дълго чаканата гала на ПР приз се организира онлайн, че всеки от нас се включва откъдето е в този миг потвърждава, че ние, ПР-ите, сме специалността на бъдещето – гъвкави, динамични и ‘промените са в природата ни’. Нека вървим все по този начин, обединени като отрасъл напред, и прекосяваме здрави и още по мощни пред провокациите на времето, в което живеем. Наградата е голяма чест, ангажимент и обвързване за екипа ни! “, сподели Катя Владимирова, Съд на Европейските общности на ИнтерИмидж.

Специалната премия на КРИБ отиде при екипа на Key Experts Group и Алианц България за плана “Живи и здрави ”.

За втора година студентските отличия се свързват с работите им в състезанието за стипендия на името на проф. Петев, които тази година бяха на тематика „ Залезът на ПР-а и възходът на…? “ Отличията бяха оповестени от Тодор Петев, наследник на професора и са за Миглена Романова, стипендиант на БДВО , и Димитър Копаранов.
Тази година А1 победи на ПР Приз с общо 9 награди в разнообразни категории, като ПР екипът на компанията отнесе заслежено и премията за „ Вътрешен информационен отдел на годината. “ Изключително мощно бе и представянето на ОББ, Уникредит Булбанк и Пощенска банка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР