Стана ясно, че този случай се касае за изключително тежка

...
Стана ясно, че този случай се касае за изключително тежка
Коментари Харесай

БЛС: Двустранна пневмония, развила се изключително бързо, е убила 3-годишния Алекс

" Стана ясно, че този случай се касае за извънредно тежка зараза, протекала по най-бързия метод. Двустранна пневмония, кръвоизлив в надбъбречните жлези. Състояние несъвместимо с живота. Настъпващо извънредно бързо ".Това сподели ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, представен от кореспондент на Агенция " Фокус ".
Той сервира откровените си съболезнования на околните на детето, което почина преди повече от месец. " Запазихме безмълвие, тъй като ние лекарите считаме че би трябвало да загърбваме страстите и да изчакаме доказателствата. ", разяснява той.
" За страдание, науката не е всесилна. В международен мащаб умират повече от 800 000 души от пневмония годишно. За страдание този трагичен случай докара до това, че безпричинно бяха уволнени сътрудници. Екипите, които се бориха за живота на това дете безпричинно бяха засегнати - Д-р Елена Георгиева. Стигна се до там, че специалността педиатрия да получи спомагателен отлив. Стигна се до там уважавани лекари да бъдат опетнени ", добави ръководителят на БЛС.
" Имаме право да се защим, заставаме зад сътрудниците, когато бъдат нападани без доказателства. Призовавам ви да се борим за истината, да осведомяваме обществото, да градим доверие и религия, тъй като от това имаме нужда. В съвремието стават чудеса, чудесата са вероятни обаче, когато имаме вяра в своя врач и когато му имаме доверие. Нито нашето общество, нито ние като лекари можем да работим в среда, в която няма доверие ", добави още той.
" Искрено декларирам, че имам вяра на българските медии. Надявам се дружно да създадем, тъй че обществото да има вяра на българските лекари ", сподели още доктор Иван Маджаров.
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР