Стана невъзможно да се избере правителството, което беше представено пред

...
Стана невъзможно да се избере правителството, което беше представено пред
Коментари Харесай

Политиците не могат да решават кой е невинен и кой е за затвора

" Стана невероятно да се избере държавното управление, което беше показано пред обществеността. Този късмет беше прахосан поради това, че се случи рискът да бъдат позволени политически неточности - да стане известно, че политиците се поддават на непотребни страсти, че се изхвърлят в думите си, че приказват глупости, клюкарстват за брачна половинка на Мария Габриел. Вярно е, че политиците вършат това в частни диалози, само че няма опрощение за водачите, когато демонстрират уязвимост и некадърност да приведат причини в интерес на това, което желаят да се вземе като решение, и вместо обстоятелства и доказателства - да се базират на Урсула фон дер Лайен или на Шарл Мишел ".

Това съобщи пред БНР някогашният министър-председател Иван Костов. Изказа мнение, че договарянията сред ПП-ДБ и ГЕРБ не са единствено замразени, а са върнати в началната им точка, като позволи да остане вероятно договореността за ротационно председателство.

Според него най-голямата безсмислица в мненията от записа на Националния съвет на " Продължаваме промяната " е изказванието за изпиране на Бойко Борисов:

" Този недодялан израз значи гражданска реабилитация на Борисов, тъй като това е невероятно да го направи която и да е партия за който и да било. Ако някой е направил закононарушение и има работеща правосъдна власт, този някой е в ръцете на правосъдната власт, не е на политическия терен. Удивлявам се по какъв начин такива неща могат по този начин леко да се приказва, в случай, че самият ти искаш да правиш правосъдна промяна. Съдебната промяна тъкмо това значи, че политиците не могат да вземат решение кой е почтен и кой е за пандиза ".

Костов беше безапелационен, че депутатите сами би трябвало да се отхвърлят от имунитета си, когато той им бъде пожелан от прокуратурата.

По думите му политиците би трябвало да минимизират вредите от това, че рискът се е случил и е провален опитът да се избере държавно управление, " което бяха съвсем сглобили ":

" Категоричен съм, че би трябвало да има държавно управление в страната поради бюджет с 3% недостиг, ПВУ, поради правосъдна и конституционна промяна, Шенген, еврозона, с цел да може стопанската система да направи огромен софтуерен скок ".

Като груба политическа неточност той дефинира това, че основното решение дали да се прави държавно управление с ГЕРБ се взема настрана от всяка от партиите в обединението ПП-ДБ:

" Ако бяха създали общо съвещание на ПГ на " ПП-ДБ " нямаше да се изговорят тези приказки, нямаше да приказват неща, които подразниха цялото общество.... Заедно би трябвало да преценят и да вземат решение ".

Костов акцентира, че " още когато президентът Румен Радев се възползва от позицията си - посредством своето държавно управление да предложи ръководители на службите и по-късно да си ги назначи с декрет, тези специфични служби от този миг нямат връзка с българската многопартийна политическа система "

" Те нямат тази връзка, те са рискови тези служби. А те (ПП - б.р.) са се сетили в този момент и ще вършат гражданска война. Който приказва такива неща, той не схваща същината на държавното устройство - ние сме демократична страна ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР