Стана невъзможно да се избере правителството, което беше представено пред

...
Стана невъзможно да се избере правителството, което беше представено пред
Коментари Харесай

Иван Костов: Стана невъзможно да се избере правителството, което беше почти сглобено

" Стана невероятно да се избере държавното управление, което беше показано пред обществеността. Този късмет беше прахосан поради това, че се случи рискът да бъдат позволени политически неточности - да стане известно, че политиците се поддават на непотребни страсти, че се изхвърлят в думите си, че приказват глупости, клюкарстват за брачна половинка на Мария Габриел. Вярно е, че политиците вършат това в частни диалози, само че няма опрощение за водачите, когато демонстрират уязвимост и некадърност да приведат причини в интерес на това, което желаят да се вземе като решение , и вместо обстоятелства и доказателства - да се базират на Урсула фон дер Лайен или на Шарл Мишел ".  

Това съобщи пред БНР Иван Костов, министър-председател на България 1997-2001 година

Според него най-голямата безсмислица в мненията от записа на Националния съвет на " Продължаваме промяната " е изказванието за изпиране на Бойко Борисов:

" Този недодялан израз значи гражданска реабилитация на Борисов, тъй като това е невероятно да го направи която и да е партия за който и да било. Ако някой е направил закононарушение и има работеща правосъдна власт, този някой е в ръцете на правосъдната власт, не е на политическия терен. Удивлявам се по какъв начин такива неща могат по този начин леко да се приказва, в случай, че самият ти искаш да правиш правосъдна промяна. Съдебната промяна тъкмо това значи, че политиците не могат да вземат решение кой е почтен и кой е за пандиза ". 

Костов беше безапелационен, че депутатите сами би трябвало да се отхвърлят от имунитета си , когато той им бъде пожелан от прокуратурата:

" Всички в Народното събрание би трябвало да знаят, че са разполагаем и като има подозрение - ще бъдат проверявани ". 

По думите му политиците би трябвало да минимизират вредите от това, че рискът се е случил и е провален опитът да се избере държавно управление, " което бяха съвсем сглобили ":

" Категоричен съм, че би трябвало да има държавно управление в страната поради бюджет с 3% недостиг, ПВУ, поради правосъдна и конституционна промяна, Шенген, еврозона, с цел да може стопанската система да направи огромен софтуерен скок ".

Иван Костов  напомни, че след злополуката на страната в 1996-97 година политиците са потърсили национално единодушие:

" Успяхме да реализираме консенсус по основни за страната тематики и не допуснахме да има принуждение, тъй като бяха дотам мощни несъгласията. Тръгнахме по консенсуса за НАТО и Европейски Съюз .... По-късно в политиката огромните неща се заплащат постоянно. Не е неповторим казусът някоя политическа партия да заплати поради напредъка на страната ".

Очаквайте детайлности
По обявата работи: Наталия Кръстева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР