Стана ли тихо по българското крайбрежие, след акциите по морето,

...
Стана ли тихо по българското крайбрежие, след акциите по морето,
Коментари Харесай

Тих бунт срещу Валери Симеонов в дискотеките на морето

Стана ли безшумно по българското крайбрежие, след акциите по морето, след измененията в разпоредбите, които би трябвало да подсигуряват спокойната отмора на туристите, без издевателства над слуха им, а в това време да опазят и правото на хората, на които не им се спи нощем, да се забавляват, предава „ Нова телевизия “.

Варна. Морската алея. Петък вечер. Любителска среднощна разходка. Новият закон за шума не разрешава озвучаване навън и в обекти покрай жилищни здания. Между 23 часа вечерта и 8.00 сутринта. Забрана, която се нарушава. Сигнал довежда управляващите на инспекция. И музиката стопира.

През светлата част от деня контролът е в ръцете на РЗИ, а през нощта на полицията.Докато ревизират една дискотека, музиката във всички останали следено стопира. А най-разочаровани са клиентите. Докато музика няма, те – пеят. Купонът завършва към 1 часа вечерта. И настъпва тишина.Всички притежатели и шефовете се опасяват да приказват намерено. Но се оплакват от непрекъснатите инспекции. Казват, че търпят загуби. Въпреки това не желаят да ги снимаме. Някои нощни заведения са шумово изолирани и съблюдават закона, при други – стопаните им вървят по ръба на разпоредбите.

Новите санкции за провинените са още по-солени: От 500 до 1000 лв. при първо, а при второ нарушаване от 2000 до 6000 за физически лица. И при компаниите – сред 5000 и 10 000 при първо нарушение, а при наново – до 20 000 лв..

Тепърва ще се пресмятат изгодите или загубите от новия закон за шума.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР