Стана комуникационен вакуум и не можа да бъде обяснено какво

...
Стана комуникационен вакуум и не можа да бъде обяснено какво
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Заблуда е информацията, че ще има увеличаване на цените на топлоенергията

Стана информационен вакуум и не можа да бъде обяснено какво тъкмо е направил регулаторът и това докара до ужас измежду обществеността. Заблуда е информацията, че ще има увеличение на цените.
Това изясни енергийният министър Теменужка Петкова разминаването в информацията за цената на парното, в предаването " Лице в лице " по бТВ.

Петкова показа таблица, която по думите й онагледява какви са пониженията на цените.

.

КЕВР не съумя да изясни какво тъкмо се случва. Тази параленост на данните е цената на топлинна сила въз основата на месец май и прогнозната цена за идващия регулаторен интервал. Оттам идва разликата с 22%, съобщи енергийният министър.

Тя разясни, че е изменена формулата, по която се образува цената на газа на българския пазар. Тя отразява петролния съставен елемент и положението на пазарната цена на приодния газ в интернационален мащаб.

Природният газ е главен съставен елемент във образуването на цената топлинната сила, само че има и други съставни елементи, изясни Петкова по отношение на понижението на цената на топлинната сила с 14%.

Възстановяването на надвзетата сума ще бъде върната по банков път на топлофикациите. Те от своя страна имат 30 дневен период да върнат парите на клиентите си, посредством приспадане на сметките, съобщи Петкова.

" Топлофикация София " е значимо сдружението на територията на София, сподели тя. Тя съобщи, че не е осведомена с резултата от инспекцията на сдружението.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР