Стана известно разпределението на участниците в полуфиналите на тазгодишния песенен

...
Стана известно разпределението на участниците в полуфиналите на тазгодишния песенен
Коментари Харесай

България във втория полуфинал на Евровизия - slava.bg

Стана известно разпределението на участниците в полуфиналите на тазгодишния песенен конкурс "Евровизия 2020 ", който ще се организира в нидерландския град Ротердам, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Жребият дефинира в първия полуфинал /12 май/ на песенната конкуренция да се показват изпълнителите от Македония, Норвегия, Беларус, Русия, Кипър, Литва, Хърватия, Швеция, Азербайджан, Малта, Израел, Словения, Австралия, Украйна, Румъния, Ирландия и Белгия.
Във втория полуфинал на 14 май ще се състезават представителите на Австрия, Дания, Молдова, българската представителка Виктория Георгиева, Полша, Швейцария, Финландия, Армения, Сан Марино, Латвия, Сърбия, Исландия, Грузия, Португалия, Чехия, Гърция, Албания и Естония.

Участниците от Англия, Германия, Испания, Италия и Франция, а също и страната-победител от предходната година, Нидерландия, непосредствено се класират за финала.

Шейсет и петият конкурс "Евровизия " ще се организира от 12 до 16 май в концертната зала "Ахой " в Ротердам. Нидерландия получи правото да бъде хазаин на тазгодишното издание, откакто през 2019 година състезанието беше извоюван от Дънкан Лорънс с песента "Arcade ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР