Стана една мода – много да се говори за този

...
Стана една мода – много да се говори за този
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев обясни колко процента от хората реагират неадекватно на ваксините

" Стана една мода – доста да се приказва за този ковид, а то си има и други заболявания “. Това съобщи шефът на Националния център по заразни паразитни заболявания и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев в утринния блок на Българска национална телевизия.

Той изясни, че тромбозите стават единствено при първата игла, а при втора игла няма разказани случаи. Тромбозите стават доста рядко – на 3 милиони имунизирани, млади дами, които взимат противозачатъчни и рискът е, когато дамата е в овулация и получи първата инжекция от " АстраЗенека ". В Германия да вземем за пример имало наблюдения, че риск имало при слагане на AstraZeneca на дами в овулация.

Трябва да се изчака, тъй като в случай че се смени късата характерност, може да се употребява друга ваксина. Иначе нещата, с цел да са чисти юридически би трябвало да се изчака два месеца от първата ваксина на " АстраЗенека да се вършат двете ваксини на „ Pfizer “ през три седмици, изясни проф. Кантарджиев.

Другите ваксини също имат странични реакции, само че деянията на тромбози са толкоз рядко, че към момента не може да се каже дали тромбозите и техният механизъм по какъв начин зависят от имунизацията, посочи той.

От 5 до 8% от хората не реагират съответно на имунизацията. Много невисок % от имунизираните нямат да изградят антитела. „ Когато има доста имунизирани, пазим тези, които не са имунизирани и тези, които не са построили имунен отговор в себе си “, безапелационен бе проф. Кантарджиев.

Все още английският вид е най-разпространеният и в някои области на страната се получават нови разновидности, които сега се изследват – в Северна България. Цената на PCR теста е доста висока заради огромното търсене.

PCR пробата може да стане и за 6 часа. По отношение на зелените имунизационни документи за пътешестване, проф. Кантарджиев означи, че нашата страна ги утвърждава, защото това е един от методите за ограничение разпространяването на инфекцията. Здравият човек, който не съставлява заплаха за здравето на близките е добре пристигнал в нашата страна, уточни медикът.

По думите му документът съдържа доста малко данни – името на индивида, превозване на инфекциозното заболяване, равнището на антитела и за това дали съответният човек се е ваксинирал. Всяка ваксина си е лекарство и се ползва по късата характерност на производителя, изясни проф. Кантарджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР