Стана банално да се повтаря, но само с тази т.

...
Стана банално да се повтаря, но само с тази т.
Коментари Харесай

Проф. Константинов: До 6 месеца 150 000 българи ще са заразени с коронавирус

Стана тривиално да се повтаря, само че единствено с тази така наречен самоизолация няма да стане. В Китай с безусловно драконовски ограничения инфекцията беше овладяна, там бяха в действителност драконовски ограниченията. Хората, които нарушаваха тези ограничения, просто изчезваха. Това съобщи по телефона за „ Беновска пита “ проф. Михаил Константинов от „ Информационно обслужване “ АД.

Той удостовери прогнозата си, че до 6 месеца 150 000 българи ще са инфектирани с ковид. „ Това са уравненията – преди 3 дни нещата изглеждаха доста по-добре, в този момент към този момент наподобяват ужасяващо. Ако трендовете се запазят, това е тъкмо по този начин и ще се случи в идващите 6 месеца. Трябва тази жестока наклонност да се пречупи по някакъв метод.

По принцип епидемиите се развиват по т нар. експоненциален модел или по геометрична градация, което е същото. В момента виждаме, че темпото на развиване надвишава геометричната градация – бих го нарекъл свръхгеометрична градация. В момента цифрата, тези 10% нарастване дневно, започнаха да порастват – бяха 8-9-10, ще станат 11 “. Това е доста по-страшно от геометрична градация. Това демонстрира, че след 6 месеца ще бъде инфектирано половината човечество и ще умрат към 2% от инфектираните. През втората международна война умряха 60-80 милиона души, в този момент има заплаха 2 пъти повече да умрат. Ако не се направи нещо “, означи професорът.

По отношение на възможна ваксина той акцентира, че е „ чиста фантастика да вършим прогнози “. „ Освен това е едно да кажем, че на следващия ден ще има някаква ваксина, и напълно друго, че сме ваксинирали милиони души. Това, с което се сблъскваме, е може би по-страшно от испанския грип през 1918-1919, който е умъртвил сред 50 и 80 милиона души “, предизвести Михаил Константинов.

Най-страшното в ковид е неговият дълъг инкубационен интервал, означи професорът. „ Много хора развиват и тайни теории, че вирусът е дизайнерски, тъй като имаме вирус с 8-10 дни инкубационен интервал, а досешните вируси бяха с 2 дни инкубационен интервал “, уточни проф. Константинов.

„ Оцеляването на хората е под въпрос, тъй като не е толкоз значимо дали ще умрат 150 или 200 милиона души по света, а че обществото може да се атомизира, да се разпадне, да има раздробяване на публичната тъкан. И тогава човечеството доста бързо ще изчезне, най-малко огромната му част “, посочи проф. Константинов.

„ Знаем, че над 10% дневно инфекцията се усилва, прогресията е супергеометрична, не е дори геометрична, имаме увеличаващ се индикатор. Вече законът не е геометричен, а свръхгеометричен.

 

Инфо: NOVINI.BG

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР