Стан Вавринка изигра един от най-добрите си мачове след завръщането

...
Стан Вавринка изигра един от най-добрите си мачове след завръщането
Коментари Харесай

Вавринка отново напомни на най-добрата си форма

Стан Вавринка изигра един от най-хубавите си мачове след завръщането си в Тура и съумя да преодолее Карен Хачанов в конфликт от осминафиналите в Санкт Петербург. Бившият №3 се наложи над четвъртия подложен със 7-6(10) 7-6(1) в доста стойностен дуел, траял два часа и 10 минути.

A vintage backhand to finish@stanwawrinka edges a tight contest with Khachanov, recording a 7-6 7-6 victory #spbopen pic.twitter.com/k6twc7xBfD
— Tennis TV (@TennisTV) September 19, 2018
Швейцарецът навлезе доста добре в срещата, до момента в който противникът му се нуждаеше от известно време. Хачанов Поведе с 30-0 в първото си подаване, само че позволи две следващи непредизвикани неточности, които доведоха до поврат и му се наложи да избавя брейкбол още във втория гейм.

Справи се с тази обстановка, само че при 1-2 изостана с 15-40 след несполучлив лоб и този път не съумя да се измъкне. Успя да си издейства две следващи точки за рибрейк, само че и при двете мерникът му още веднъж не бе прецизен.

Стан поведе с 5-2 и бе единствено на гейм от сет задатък, само че функциите в този миг се обърнаха. Карен понижи фрапантно грешките, до момента в който такива започнаха да се промъкват в играта на съперника му. Вавринка загуби две следващи свои подавания на 15, като огромна част от точките идваха точно от неговата ракета. Когато обаче получи право да сервира за спечелването на първата част, Хачанов също влезе в дупка и подари три точки на противника си – стигна се до тайбрек.

That's what we call sport-STAN-ship...@stanwawrinka #spbopen pic.twitter.com/zUJ7c3TRJ4
— Tennis TV (@TennisTV) September 19, 2018

В решаващия гейм Стан поведе с минибрейк още при първия сервис на съперника си и стигна до три сетбола при 6-3, само че в първите два руснака устоя, а при третия 88-ият в света изпрати топката надалеч отвън корта и равенството бе обновено. Двамата задържаха високо равнище в подаванията си и до 11-10 нови минипробиви нямаше. Тогава обаче четвъртият в схемата изпрати топката в мрежата и Вавринка завоюва сета при петата си опция – 7-6(10).

Втората част мина без пробиви, въпреки и двамата да имаха своите шансове. При 2-2 Хачанов се избави в сложен, дълъг гейм с два брейкбола, а при 5-4 не съумя да материализира нито един от двата сетбола, които получи. Стан можеше да поведе с брейк още в идващия гейм, само че и той пропиля две благоприятни условия, което докара до нов тайбрек.

The approach shot not good enough from #Khachanov and #Wawrinka makes the cross court bh pass with ease

The Swiss breaks to send this to a tie break, 6-6

Watch and bet live at https://t.co/vB1emJKgHI (geo-restrictions apply) pic.twitter.com/Nw5XGFD9e9
— Live Tennis (@livetennis) September 19, 2018
Отново швейцарецът нанесе първия удар и поведе с минипробив още в първата точка. При 0-2 Карен взе рано самодейността и я държа до самия завършек на разиграването, само че отбраната на противника му бе несломима и не се стигна до нов минипробив. За сметка на това още в идната точка Вавринка изстреля нов безмилостен бекхенд и поведе с 4-0, а последва и непредизвикана неточност от руснака, която му даде правото да сервира за сета. Хачанов отвърна с превъзходен минаващ удар от сложна позиция и понижи разликата, преди Стан въпреки всичко да получи пет мачбола – 6-1. Още първият бе приключен с следващият типичен бекхенд на линията в жанр на Стан Вавринка – 7-6(10) 7-6(1).

Wawrinka MP(@TennisTV ) pic.twitter.com/dJFPhQMps7
— doublefault28 (@doublefault28) September 19, 2018
В идващия кръг Вавринка чака Дамир Джумхур или Гуйдо Пея.

TennisKafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР