Стълб на германската промишленост от десетилетия, автомобилният сектор вече започва

...
Стълб на германската промишленост от десетилетия, автомобилният сектор вече започва
Коментари Харесай

Германия: Когато автомобилът се закашля, икономиката хваща хрема

Стълб на немската индустрия от десетилетия, автомобилният бранш към този момент стартира да наподобява на Ахилесова пета, уязвима поради комерсиалните спорове и зле готова за бъдещето. Всичко това крие риск от тежки обществени последствия.

Здравето на " автомобилния бранш е по-зле от упованието ", означи Марк Фьорстерман, специалист в компанията EY, при започване на Франкфуртското автомобилно ревю, което продължава до 22 септември. " Технологичните провокации са големи ".

През първите осем месеца на година производството на коли е спаднало с 11% на годишна основа, съгласно данните на федерацията на немските автомобилопроизводители VDA.

Причините: комерсиалната война, забавянето на конюнктурата и несигурността към Брекзита, в миг когато фирмите от бранша би трябвало масирано да влагат в производството на електрически коли.

" Въздействието върху доставчиците е доста огромно, към този момент стартират да се обрисуват свръхмощности ", разясни пред Агенция Франс Прес Щефан Брацел, шеф в Центъра за авто мениджмънт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР