Стажантската инициатива на А1 подкрепя младите хора в началото на

...
Коментари Харесай

A1 приема 120 младежи на стаж тази година


Стажантската самодейност на А1 поддържа младежите при започване на професионалния им път
(снимка: CC0 Pubic Domain)

Над 120 студенти от разнообразни специалности ще се включат в стажантската самодейност на А1 България тази година. От старта на програмата през 2005 година над 1200 стажанти са били част от нея, като 33% от тях са траяли професионалния си път на непрекъсната позиция в компанията.

По време на осемнадесетото издание на стажантската стратегия, единствено през месец юни 2022 година, 35 младежи получават на практика познания и умения в бизнес среда, работейки по действителни планове. Те са студенти в разнообразни специалности от Университета за национално и международно стопанство (УНСС), Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”, Технически университет, Американския университет в България и други

Подкрепа при започване на професионалния път

„ Вече 18 години А1 развива и надгражда стажантската самодейност, с която поддържа младежите при започване на професионалния им път. Компанията ни е в един от най-динамичните браншове и портфолиото ни непрестанно се уголемява, по тази причина и стажантските позиции, които предлагаме, са подобаващи за студенти от съвсем всички специалности ”, сподели Миглена Узунова, старши шеф „ Човешки запаси ” и член на Лидерския екип на А1 България.

Компанията търси „ виновни, изобретателни, инициативни и самодейни младежи, които са насочени към постигането на резултати и се стремят към развиване в съответна професионална област ”. „ Приемаме за наша задача да ги насърчаваме да се учат и развиват и сътрудниците посвещават време и старания да споделят с младежите своя опит ”, разясни Узунува.

Отворени позиции

А1 предлага благоприятни условия за стажове във всички посоки на компанията, съгласно плановете и потребностите на бизнеса. Най-много отворени стажантски позиции сега има в областта на ИТ, мрежа и услуги, финанси, маркетинг и административни посоки. Всички благоприятни условия за стаж се афишират на кариерната страница на компанията, а студентите могат да се срещнат с тях и на редица кариерни конгреси, проведени в съдействие с университетите в страната.

Кандидатите, които желаят да се включат в стажантската самодейност на А1, могат да заявят своя интерес когато и да е на годината. След подаване на биография по някоя от отворените позиции, те минават през изявление, на което могат да опишат повече за професионалните си ползи и областите, в които се стремят да се развиват.

Възнаграждение и придобивки

За сполучливите претенденти продължителността на стажа е 3, 6 или 9 месеца. За приноса си те получават месечно заплащане и имат разполагаем редица обществени придобивки. Сред тях са благоприятни условия за образования за механически и обществени умения, както и достъп до платформа за онлайн образования и вътрешния Клуб на знанието.

За периода на стажа А1 дава също служебна SIM карта и благоприятни условия за прилагане на отстъпки за артикули и услуги на сътрудници на компанията. Пакетът от придобивки включва още автобусен превоз до и от офиса, безвъзмезден длъжностен охранителен паркинг, лекарски кабинет, фитнес център в централния офис.

Възможност за непрекъсната работа

След сполучливо довеждане докрай на стажантската стратегия участниците получават документ. Най-добре представилите се имат опция да се причислят към екипа на А1 на непрекъсната позиция. Статистиката сочи, че 33% от стажантите са почнали и професионалната си реализация в компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР