Стадионът на Наполи Сан Паоло официално беше прекръстен на Диего

...
Стадионът на Наполи Сан Паоло официално беше прекръстен на Диего
Коментари Харесай

Стадионът на Наполи вече носи името на Марадона

Стадионът на Наполи " Сан Паоло " публично беше прекръстен на " Диего Армандо ", съобщи Topsport.bg.

Това разгласи кметът на Неапол - Луиджи Де Магистрис след днешното съвещание на градския съвет. Именно градоначалникът направи по-рано това предложение.

За първи път стадионът ще посрещне мач под новото си име на 10 декември, когато неаполитанците са домакини на Реал Сосиедад в Лига Европа.

Припомняме, че легендата умря на 60-годишна възраст през ноември.
 Футболната легенда Марадона заровен в Буенос Айрес
Футболната легенда Марадона заровен в Буенос Айрес

Беше заровен покрай гробовете на родителите си

Марадона, който изведе Аржентина до купата на Световното състезание през 1986 година, претърпя интервенция от кръвоизлив в мозъка по-рано този месец.

Футболната легенда е всеобщо считан от футболните почитатели като е дин от най-великите играчи в историята на футбола .

Аржентина разгласи 3-дневен в памет на великия футболист.

Хиляди хора бяха пристигнали в държавния замък, с цел да се сбогуват с Марадона, преди той да бъде заровен покрай гробовете на родителите си в частно гробище в Буенос Айрес.

По време на поклонението се стигна до сред почитатели и полиция.

Марадона бе един от най-големите и обичани, само че и спорни звезди на футбола.

През 21-годишната си кариера като футболист играе в шест тима, измежду които Бока Хуниорс (два пъти), Барселона и Наполи . За клубовете взе участие в 491 мача и отбелязва 210 гола.

Участва на четири международни шампионати от 1982 до 1994, като през 1986 година става първенец, а през 1990 - вицешампион. Изиграва 91 мача за Аржентина, в които вкарва 34 гола. От 1986 година е капитан на националния тим.

През 1986 година печели " Златната топка " за най-хубав футболист на международното състезание . В четвъртфиналния мач против Англия вкарва два гола, които влизат в историята на футбола. Първият, вкаран с ръка, става прочут като " Божията ръка ". Вторият, след величествен дрибъл, почнал от централната линия на терена, финтирайки четирима британски играчи, е наименуван " Гол на века ".
 Тридневен печал в Аржентина за Марадона
Тридневен печал в Аржентина за Марадона

Легедата си отиде на 60 години

През 1991 година е отхвърлен от игра за 15 мача , откакто е махленски в приложимост на допинг. През 1994 година по време на Световното състезание в Съединени американски щати дава още веднъж позитивна допинг проба - този път ефедрин, което е краят на кариерата му за националния тим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР