Стачката на пилотите в Ryanair няма да засегне България. ©

...
Стачката на пилотите в Ryanair няма да засегне България. ©
Коментари Харесай

Ryanair отменя 12% от полетите си на 25 и 26 юли заради стачка на пилотите

Стачката на водачите в Ryanair няма да засегне България.

© Надежда Чипева Пилотите се оплакват от ниското възнаграждение и изискванията на труд. Още по тематиката
Дефицитът на водачи заплашва самолетните компании

През идващите 20 години ще има потребност от 637 хиляди нови летци, като за същото време трафикът ще се удвои
7 юни 2018
Ryanair предизвестява за по-слаби резултати поради Brexit и високата цена на петрола

Авиокомпанията ще усили разноските си и чака някои европейски съперници да разгласят неплатежоспособност
22 май 2018
Въпреки проблемите Ryanair остава най-големият нискотарифен транспортьор

WizzAir регистрира най-сериозното процентно нарастване на броя на пасажери през 2017 година
7 яну 2018 Нискотарифната самолетна компания Ryanair разгласи, че на 25 и 26 юли ще анулира 12% от полетите си поради най-голямата стачка на водачите от основаването на компанията през 1984 година Очаква се протестните дейности да обиден над 500 хиляди клиенти, които ще пътуват на тези две дати от и за Португалия, Белгия и Испания, като общият брой на анулираните полети ще е към 600.

Недоволството не стихва

Недоволството измежду водачите в ирландския транспортьор, който е най-големият в Европа по брой пасажери, нараства от предходната година.

" Тези стачки са изцяло несправедливи и единственото, което ще реализиран, е да скапват фамилни почивки. ", оповестиха от управлението на Ryanair в изказване.

При предходната сходна акция на чиновници на превозвача бяха анулирани 30 полета на 12 юли, като тогава някои водачи в Ирландия се включиха за първи път. От Ryanair напомнят, че в петък ще бъдат анулирани 24 полета поради втората от трите планувани протестни акции.

На 4 юли екипажи от Европа разгласиха лист с 34 претенции, измежду които са " почтено възнаграждение ", заплатен отпуск по болест, контракти на майчиния език на водачите, които да се базират на законите в родината им, а не на ирландските. Голяма част от водачите се оплакват, че би трябвало да заплащат за вода по време на полетите и са задължени на място да дават детайлности в писмен тип за своите признаци при боледуване.

Реакцията на Ryanair

Ryanair, която разгласява лист с спомагателните хонорари на водачите в профила си в Twitter в сряда, твърди, че обезпечават на чиновниците си едни от най-хубавите условия за работа в европейския нискотарифен авиационен бранш. Публикуваният лист в обществената мрежа включва в допълнение годишно заплащане за всеки водач на стойност 40 хиляди евро.

" Смятаме, че екипажът ни получава положително възнаграждение и положителни условия за работа ", споделя маркетинг шефът в Ryanair Кени Джейкъбс пред Reuters. Джейкъбс разяснява, че са подготвени да договарят и да изслушат деликатно настояванията им. Той изясни, че са подготвени да изпълнят настояванията за подписване на контракти по отношение на локалното законодателство, само че е належащо компанията да резервира ефикасния си нискобюджетен модел.

Ryanair, която оперира в 37 страни и регистрира растеж на пасажерите до 130 млн. през 2017 година, се е справяла и с предходни стачки. В края на предходната година самолетната компания реши да припознае синдикатите като публични представители на водачите за първи път в 34-годишната история на групата, което приключи стачките към Коледа.

Въпреки тези ограничения не се стигна до единодушие с други екипажи. Геманският профсъюз Verdi разгласи в сряда, че са се споразумяли с Ryanair да показват екипаж на авиолинията.

Джейкъбс разяснява, че са решили да анулират полетите 7 дни авансово, защото по този начин дават опция на клиентите да презаверяват билетите си.

В понеделник Ryanair ще разгласява доклада си за второто тримесечие на 2018 година Компанията, която развива сполучлив бизнес и в България, генерира рекордна облага от 1.45 милиарда евро за миналата финансова година. Ръководството на групата предизвести, че чакат облагата да се намали поради растежа на цената на горивото, по-високи разноски за чиновниците и ниските цени на самолетните билети.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР