"Стабилното ниво на фискалния резерв и основните цели на фискалната

...
"Стабилното ниво на фискалния резерв и основните цели на фискалната
Коментари Харесай

България във фокуса на инвеститорския интерес на Годишния форум на Euromoney

"Стабилното равнище на фискалния запас и главните цели на фискалната политика на страната ни да поддържа уравновесена бюджетна позиция в средносрочен проект разрешават провеждането на политика по ръководство на държавния дълг с приоритет устойчивостта на дълга ". Това съобщи заместник-министърът на финансите Маринела Петрова в самостоятелно изявление в основния откриващ панел на годишния конгрес на Euromoney за Централна и Източна Европа , отдаден на макроикономическите вероятности на района и на обособените страни в него.

България, дружно с три други страни от района, беше във фокуса на инвеститорския интерес по време на събитието, в което бяха регистрирани над 1200 участници от 50 страни. Пред аудиторията във Виена, Австрия, тя уточни, че българската емисионна политика през 2020 година ще бъде фокусирана върху гладко увеличение на относителния дял на вътрешния дълг и понижаване на каузи на външното финансиране , като упованията са съотношението на държавния дълг към Брутният вътрешен продукт да продължи да понижава.

Заместник-министър Петрова добави, че излъчванията на интернационалните финансови пазари ще продължат да бъдат обект на разбор и база за съпоставяне от както във връзка с ценовите нива, по този начин и в качеството им на източник на различно на вътрешния пазар или допълващо финансиране.

В рамките на форума Маринела Петрова взе участие и в кръгла маса на терма: Invest in Bulgaria – Expand in Europe , проведена от Българската банка за развиване. По време на полемиките бяха наранени тематиките за финансиране и шерване на ускорения напредък на българската стопанска система, адресиране на провокациите за по-бърз напредък и интеграция в района, целите за развиване на устойчиви финанси и подготовката на България за присъединение към Валутно-курсовия обменен механизъм 2 (ERM 2).

Във връзка с националната цел на страната ни за пълноправна европейска интеграция, заместник-министърът на финансите показа напредъка по ограниченията от Плана за действи е, който България извършва в отговор на желанията си за присъединение към ERM 2 и Банковия съюз. „ На този стадий сме изпълнили всички поети задължения и упованията ни са до края на първата половина на годината да получим решение “, означи тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР