Стабилното и устойчиво развитие на отношенията между България и Турция

...
Стабилното и устойчиво развитие на отношенията между България и Турция
Коментари Харесай

Борисов на важна среща с Йомер Челик

Стабилното и стабилно развиване на връзките сред България и Турция е приоритет на българската външна политика. Това беше доказано по време на срещата сред министър-председателя Бойко Борисов и министъра по въпросите на Европейски Съюз на Турция и основен договарящ Йомер Челик. Констатирано беше, че връзките сред двете страни се основават на правилата на добросъседство, взаимно почитание и невмешателство вътрешните работи.

По време на диалога Бойко Борисов акцентира, че Турция е непосреден комшия на България, съдружник в НАТО и значим сътрудник в области като миграция, битка с тероризма, енергетика, земеделие, търговия. „ Активният и градивен разговор на разнообразни нива през последни месеци способства за основаване на позитивна атмосфера в двустранните връзки “, съобщи още българският министър председател.

Бойко Борисов и Йомер Челик дадоха висока оценка на напъните на двете страни за справяне с миграционния поток, като регистрираха позитивния резултат от Споразумението сред Европейски Съюз и Турция по миграцията, довели до действително понижаване на броя на незаконните мигранти, влизащи в Европейски Съюз.

Българският министър председател и турският министър установяваха и интензивното икономическо съдействие сред двете страни и показаха единодушие, че има още благоприятни условия за развиване на двустранните връзки в секторите енергетика и енергийна инфраструктура, вложения, отглеждане на животни, превоз, туризъм.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР