Стабилният банков сектор е фактор за успешното преодоляване на кризите.Това

...
Стабилният банков сектор е фактор за успешното преодоляване на кризите.Това
Коментари Харесай

Румен Радев: Стабилният банков сектор е фактор за успешното преодоляване на кризите

Стабилният банков бранш е фактор за сполучливото превъзмогване на рецесиите.

Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 се срещна с представители на борда на шефовете на " Юробанк Груп ", оповестиха от прессекретариата на президента.

 

В диалога взе участие и основният изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на Пощенска банка, дъщерно сдружение на банковата група, Петя Димитрова.

България и Гърция са образец за добросъседство и стратегическо партньорство в нашия район и работят непрекъснато за разширение на двустранните връзки, бе маркирано по време на диалога. Президентът открои българо-гръцкото съдействие в областта на стопанската система, енергетиката и туризма, принос за което има и банковият бранш.

България е измежду главните пазари на банковата група и подчертаха готовността си за разширение на активността си у нас, показаха представителите на борда на шефовете на „ Юробанк Груп “, които са в София за осъществяване на съвещание на борда на шефовете за първи път отвън Гърция. Като перспективни области бяха откроени енергетиката, туризмът, цифровата и инфраструктурна съгласуваност.

Сред разискваните тематики бе и положението на европейската стопанска система на фона на провокациите, пред които страните на континента са изправени. Европа би трябвало да работи за опазване на своята конкурентоспособност и икономическа жизненост, сподели още Радев.

Конкурентоспособността и производството на Европа бяха измежду тематиките на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, което се организира предходната седмица, а Румен Радев представляваше България.

Най-високата от десетилетия инфлация и последствията от войната в Украйна принудиха фирмите в цяла Европа през последните месеци да стартират да редуцират личен състав или да замразят наемането на нови чиновници.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР