SSD дисковете подобряват потребителското изживяване с безспорните си предимства(снимка: CC0

...
SSD дисковете подобряват потребителското изживяване с безспорните си предимства(снимка: CC0
Коментари Харесай

Няколко фактора правят SSD предпочитана сторидж опция


SSD дисковете усъвършенстват потребителското преживяване с безспорните си преимущества
(снимка: CC0 Public Domain)

П азарът на полупроводникови дискове (SSD) се възползва от възходящото търсене на високопроизводителни компютри за игри и преносими компютри. Очаква се продажбите на SSD-та да доближат 125 милиарда $ до 2026 година, съгласно скорошно изследване на анализаторите от Global Market Insights.

SSD дисковете съумяха да заменят стандартните механични твърди дискове, защото употребяват флаш-базирана памет, която е доста по-бърза. Предимства като висока пропускателна дарба и бърз достъп за четене направиха SSD дисковете съвършен съставен елемент в новите компютри.

Бързото развиване на игрите с интензивна графика подтиква търсенето на хардуер с висока продуктивност. Интеграцията на SSD устройства разрешава на разработчиците да основават извънредно реалистични видео игри, които нормално изискват огромен потенциал за предпазване. С експоненциално нарастване на геймърската публика, производителите на потребителска електроника започнаха да насочват напъните си към създаване на усъвършенствани варианти за предпазване, предопределени за игри.
още по тематиката
SSD дисковете са рентабилна сторидж алтернатива, която обезпечава релативно по-добра продуктивност и успеваемост. Това форсира възприемането им в приложения като разбор на огромни данни, интелигентни устройства и облачни калкулации.

Освен това тези сторидж устройства се радват на засилено търсене от потребителите, защото усъвършенстват цялостното цифрово преживяване с ускорено зареждане на системата, пускане на приложенията и прекопирване на файлове.

Отчитайки тези фактори, предвижда, че пазарът на SSD устройства може да надвиши 125 милиарда щатски $ до 2026 година.

Междувременно възходящото потребление на 5G технологията в Съединени американски щати може да подхрани търсенето на високоскоростни устройства за предпазване с огромен потенциал. През последните няколко години SSD дисковете бележат голям растеж в центровете за данни, защото оказват помощ за разширение на инфраструктурите за предпазване, като в същото време обезпечават превъзходна продуктивност, успеваемост и надеждност за възстановяване на потребителско преживяване.

Малките и междинни бизнеси, както и огромните организации започнаха последователно да минават към SSD, заради забележителните преимущества на технологията, включително дребен отпечатък върху околната среда и ниска консумация на сила. В допълнение към това, SSD дисковете спомагат за възстановяване на потребителското преживяване със упоменатите към този момент преимущества при зареждане на системата и приложенията и прекопирване на файлове.

SSD устройствата с потенциал 2TB към този момент има доста наличие в потребителската електроника. Анализаторите чакат пазарът на SSD да записва средногодишен напредък от (CAGR) от 25%, достигайки над 30 милиона бройки в планувания интервал. Все по-голямото наличие на свързани и интелигентни уреди, дружно с развиването на умните градове, може да подхрани приемането на 2TB SSD дискове за обработка и запазване на огромни данни.

Ускореното разбиране на интернет на нещата (IoT) в съвсем всички браншове може в допълнение да способства за растежа на SSD промишлеността. Освен 2TB устройства за предпазване, SSD се оферират във разновидности с потенциал 1TB, 500 GB и под 500 GB.

Компаниите, работещи на пазара на SSD, се насочиха към подписване на нови стратегически покупко-продажби за придобиване и съдействие, както и да създават новаторски артикули, с цел да развият своята потребителска база и пазарен дял.

Основните играчи на SSD пазара са (по азбучен ред): Adata Technology, Bitmicro Networks, Intel, Kinston Technology, KIOXIA America (Toshiba Corporation), Micron, Microsemi, Mushkin Enhanced MFG, Netapp, Samsung, Seagate Technology, SK Hynix, Viking Technology и Western Digital.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР